torstai 30. tammikuuta 2014

Melkein perjantaiTällaisena päivänä ei yksinkertaisesti voi tehdä muuta, kuin alkaa täyttää kotia kevään väreillä ja leikkokukilla. Jonossa tietysti olisi muutama muukin asia, kuten ikuisuusprojekti lasten vaatekaappien kanssa, mutta ehtiihän sitä....Tulossa on vaatteisiin liittyen postaus vauvanhousuista, joka mielestäni jo ideana tuntuu mahdottomalta ajatukselta. Siihen siis muutaman päivän päästä. 

Olen aivan mahdoton leikkokukkien ihailija. Voisin täyttää kotimme niillä, mutta tällä hetkellä täällä pitää päästä ajamaan kauko-ohjattavalla Ferrarilla, sekä käyttämään vapaita pöytäpintoja askarteluun, joten aivan kaikkia haluamiani tasoja en kukilla saa täytettyä. Hyvä niin. Homma on joskus hiukan tyyristä. 
Tänään kuitenkin kotiin löytyi kevättalven ehdottomia piristäjiä, tulppaaneja. Nythän ne ovat parhaimmillaan. Samalla piti tietysti sidotuttaa kauppiaalla kaunis ruusukimppu orkkidejoineen. Mikä siinä onkaan, että onnistun aina ruukussa olevat orkkideat pilaamaan, mutta leikkoversiot pysyvät minullakin hegissä yllättävän pitkään? Miten teillä nuo kaunokaiset pysyvät kukkivina? Onko joku saanut omansa kukkimaan uudelleen? Miten???

No tulppaanit ainakin jaksavat seuraani. Niiden kanssa kannattaa olla vettä laittaessa varovainen. Tulppaanithan imevät koko varrellaan kosteutta ja näin ollen alkavat herkästi kasvattaa vartta ylikasvaessaan. Vettä siis kannattaa laittaa vain maljakon pohjalle ja lisäillä aina tarvittaessa. Hyytävän kylmää vettä siis. Niistä tulppaanit pitävät. Kukkakauppias on monesti muistuttanut, että kevättulppaaneille voi jopa laittaa maljakkoon mukaan hiukan lunta, eivätkä nämä pistä ollenkaan pahakseen. Päinvastoin.


Omia tulppaanejani pidän usein Aalto-vaasissa. Liekkö mielikuvituksen puutetta, mutta mielestäni ne sopivat siihen. Joskus ne voi laittaa korkeaan sylinterinmalliseen maljakkoon, jonka reuna ulottuu kukinnon ylikin. Se on hauskaa vaihtelua. Kukintojahan voi leikellä sellaisenaankin vaikka vesilasien pohjalle, joissa ne kestävät muutaman päivän. Ikkunalauta on tällaiseen ihasteluun hyvä paikka.


Millaisissa astioissa te pidätte leikkokukkianne? Nehän voisi laittaa ulko-ovelle vaikka metalliämpäriin keskikesällä, eli vain taivas on rajana ideoille. Haaveilen upeasta ulkoterassista lasiruukkuineen ja puulaatikoineen. Mielikuvissani terassimme näyttää samalta, kuin Bulevardin kukkakkaupan katuosuus, mutta siihen on vielä matkaa. Nyt ulos katsoessani ikkunasta näkyy kasaantaitetut puutarhakalusteet ja maaliltaan kesinyt terassikaide. Ehkä ensi kesänä....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita