torstai 6. helmikuuta 2014

Huiveja ei voi olla liikaa

Ulkona on sellainen keli, ettei siellä paljoa korkokengillä sipsutella. Samaan hengenvetoon voi todeta, että kaappiin kannattaa jättää ohuet puserot ja vaaleat farkut. Kumpparit jalkaan siis ja parkatakki niskaan. Onneksi asusteista on sellainenkin vekotin keksitty, kuin huivi. Voisin olla toiselta ammatiltani taikuri, koska minulla on niin paljon huiveja, mistä taikoa esiin niitä kuuluisia pupujusseja. 
Kevään alejen alkaessa lähestyä loppuaan, moni muotitalo aloittelee omien mallistojensa jälleenmyynnin ja uusien kuosiensa julkaisun mm. huivien muodossa. 

Alapuolella on kerätty kollaasia uutukaisista, joita olen käynyt kurkkimassa verkon puolella. Huomioni kiinnittyy tällä hetkellä kevyempiin, mutta runsaasti volyymiä sisältäviin ihanuuksiin. Johtuneekohan se tarpeesta alkaa pikkuhiljaa siirtyä kevään materiaaleihin ja kuoseihin. Talvella on ihanaa kääriytyä kotona paksuun cashmirunelmaan, ja vastaavasti laittaa ulkoillessa kaulan ympärille metrikaupalla merinovillaa. Nyt materiaalien kepeys alkaa houkutella jo tätäkin vilukissaa.

Tämä Lily & Lionel huivi on juuri minun makuuni ja voisi hyvinkin olla hankintalistallani seuraavaksi. Lily & Lionellia saa ainakin Matches Fashionista. Keväisen kauniissa yksilössä on minulle aina ajankohtainen, kevyt ruusukuosi ja juuri sitä kaivattua volyymiä, jonka silti saa ohuesti kerrostettua, kiitos silkkipellavan.
Supermakea Diane von Furstenbergin Warhol-tyylinen printtihuivi. Klassinen neliö ja materiaalina silkki. Katsoin, että huivista on sama versio myös fuksian värissä. 
Tiesitkö muuten, että kaikista vaatekappaleista, juuri huivi on vanhimpia. Esimerkiksi Antiikin Kreikassa naiset käyttivät päällysvaatteenaan himationia, joka on huivin, hunnun ja viitan yhdistelmä. Huivista on sittemmin versioitu miehillekin solmukkeet, plastronit ja kravatit. Nykypäivänäkin plastronia käytetään esimerkiksi häissä ja mm. ratsastuskilpailuissa tumman kisatakin alla. 
Shaali taas, josta minä ainakin saan lämpöä talvi-iltoina, tulee alunperin Persiasta. Paksut ja kookkaat shaalit olivat muotia erityisesti myös 1700-luvulla Euroopassa. 
Hah! Siinä hiukan historiaa tästä niin ihanasta ja joidenkin mielestä jopa turhasta kangaskappaleesta.   Mielestäni huivit eivät ole kuitenkaan koskaan muodista. Aina tarvitaan lämpöä, pörheyttä, väriä, piristystä ja kauneutta.

Meinasin pyörtyä katsastaessani Net-a-Porterin kevääseen tulleita huiveja.


Huivit vasemmalta: Delly, Becksöndergaard, DellyDellyn suloisessa pinkkiunelmassa seikkailevat sudenkorennot.Kaikki kuvan huivit By Malene Birger


Nämä huivit eivät enempää esittelyä kaipaa, asialla Louis Vuitton.


Ranskalaisen Traits-merkin huiveja.

Tässä huivimaniassa minulla on kotona onneksi kanssaeläjiä, jotka löytävät rakkaille vaatekappaleilleni uusia käyttötarkoituksia. Näillä kuvien huiveilla on leikitty taikurin lisäksi pakenevaa murtovarasta. Pakotienä huiviköysi toimii vanhan kunnon lakanaköyden sijaan. Mutta vain rekvisiittana. ;-)


Kuvakaappaukset: MatchesFashion.com & Net-a-Porter.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita