keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Ihaninta kevätmuotia

Tänä keväänä eri merkkien ja muotitalojen tyylissä näkyy mielestäni muutama yhteinen trendi. Ensinnäkin volyymia tuntuu olevan enemmän pillin sijaan alaosissa. Toiseksi eläinkuosi jatkaa useammallakin talolla. Nyt se on yhdistetty ihanan pehmeisiin pastellisävyihin. Pastelleissa kevään sävyinä esiintyvät puuteripinkki ja ihana pistaasi. Kolmanneksi, Sotshin perjantaina korkatut olympialaiset näkyvät merkkien sporttimiksauksissa. Ja viimeiseksi, printti, printti ja vielä kerran printti.
Nyt on lupa myös miksata ja huolella. Jotkut merkit ovat käyttäneet 80-lukua inspiraationa, jotkut leikittelevät kukilla. Alapuolella kuvatulvaa lempparitrendeistäni kevään 2014 mallistoissa, sekä muutama ihana juttu tanskalaiselta Baum und Pferdgartenilta. Merkki on viimeisimpien löytöjeni joukossa, vaikka onkin perustettu jo 1999. Kööpenhaminalainen suunnittelijakaksikko nojaa pitkälti kontrastien kanssa leikkimiseen, joka antaa luomuksille dualistista twistiä. Esimerkiksi maskuliininen kohtaa feminiinisen, minimalistinen kontra maxi, kiiltävä ja matta jne.
Innovatiivisen kaksikon vaatteita myydään jo ympäri maailmaa, ja Helsingissä niitä saa ihanalta Andrealta Erottajan Urban A:sta.

Yläpuolella näkyy juuri tuon tanskalaismerkin oivaltavuus. Ihanaa pastellia ja leopardia. Sitäpaitsi, vaikka asut ovat kekseliäitä, sopisivat ne mielestäni silti työkäyttöön. Huomaa sporttimeininki esim. pikkushortseissa.

Kesällä on ihanaa tepsutella valkoisessa pitsimekossa ja yhdistää siihen nahkainen vyö.

Tässä juuri sitä Baum und Pferdgartenin kontrastien käyttöä. Maxirotsi ja niukkaakin niukemmat shortsit.

Jännää printtiä yhdistettynä vaaleaan persikkaan.

Noh, nämä löytyivät Urban-A:sta. Andrean kanssa pähkäilimme hamoseen sopivaa merkin omaa toppia. Olisi ollut ihana, samaa leokuosiakin oleva, mutta päädyttiin tuohon pinkkiin teeppariin. Myös puhtaanvalkoinen toimisi hameen kanssa uskomattoman hyvin.

Seuraavassa lisää kevään suosikkejani merkeiltä, joita suosin.

Printtiä, printtiä ja ihanaa maxipituutta niin housuissa, kuin mekoissakin.


Alice & Olivia on nykyään tunnettu pikkuruisista cocktailmekoistaan. Tässä kuitnkin ihanaa maxia ja kukkien ja pistaasin kera.


 Carven on yksi lemppareistani! Ihanaa pastellia sielläkin.


Maailman kauneimmat printit löytyvät usein Dries van Notenilta. Kulta on myös merkille tuttua. Helsingissä sekä Carvenia, että Driesiä myy Niina Kurkisen Ninas.

Ihanan kevyttä Blumarinea. Tässä merkille ominaista pitsiä ja herkkyyttä.

Jostain syystä kuvavalinnoistakin huomaa, että maximitta miellyttää silmääni eniten juuri nyt. Johtuukohn se siitä, että ollessani nyt tauolla työelämästä, minun ei "tarvitse" pukeutua asiallisesti lainkaan, vaan voin liihotella maximekossani ympäri Helsinkiä? Työvaatteissa luotan edelleen upeasti leikattuihin polvipituisiin mekkoihin, jakkuihin, siisteihin farkkuihin sekä korkkareihin. Kieltämättä kun vallitseva tilanne antaa mahdollisuuksia pukea päivittäin päälle, mitä ikinä huvittaa käytän sen siekailematta hyväkseni. :-)


Ripaus lisäinspiraatiota

 Unohda jo ne pillit
 Kukkakuosia esiintyy prätkärotsissakin. Kuva: Style.com
Sotchi inspiroi sporttimiksaukseen. Kuva: Style.com

Näistä kuvista muuten saa hyvän vilauksen minullekin ominaisesta tyylien sekoittamisesta. Saatan jonain päivänä vetää ylleni juuri sen maximekon, toisena taas boyfriend-stylen farkut ja teepparin jonkun ihanan jakun ja korkkareiden kanssa. Ja juu, kyllä minulla on vielä niitä pillifarkkujakin. ;-)

kuvat: style.com sekä baumundpferdgarten.dk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita