tiistai 25. helmikuuta 2014

Matkakuumetta

Koska helmikuu on kohta lopuillaan ja siinä muassa myös ihmisten talvilomat, on aika siirtyä haaveilemaan kesälomista. Minne sitä lähtisi puolison ja kahden pikkulapsen kanssa? Jotenkin houkuttaisi paikka, jossa äidille ainakin tuotaisiin kaikki valmiina nenän eteen ja viisivuotiaalle löytyisi paljon nähtävää sekä koettavaa. Nekkuli on vielä siinä vaiheessa, että kaikki, mitä tehdään yhdessä, on hänen mielestään hienoa. <3
Nykyisen viisivuotiaan ollessa saman ikäinen, kuin Nekkuli nyt, testasimme erilaiset matkustusmuodot järjestyksessä. Olin saanut päähäni, että pitää kokeilla autopahoinvointi, merisairaus ja lentokoneessa korvakipu. Teimme siis saman kesän aikana automatkan, risteilyn ja lensimme Roomaan. :-) Kaikki meni nappiin, ihme kyllä. Tuo viimeksi mainittu matkakohdekin valittiin sen perusteella, mikä lento menee päiväuniaikaan ja kolme tuntia. :-) (olin vähän tarkka tossa vaiheessa...:-) )Mutta toisaalta, tehtiin kaikki itselle aika helpoksi siten.
Nyt olisi mielen päällä joku kaupunkikohde, jonne samalla tavalla lentäisi kohtuudella ajan suhteen, ruoka olisi hyvää ja ilma sopiva loma-aikana.

Olemme tähän mennessä pikkuperheenä tehneet ihan perinteisiä laivamatkoja Tukholmaan ja viettäneet siellä aikaa keskustassa, sekä Djurgårdenissa. Djurgårdenissa sijaitsee myös Ruotsin lapsiystävällisimmäksi listattu hotelli, Scandic Hasselbacka, jota voin lämpimästi suositella. Hotelli on kauniilla paikalla ja aivan Grönalundin vieressä. Junibacken Djurgårdenissa on ihan ehdoton tuollaisen neljävuotiaan kanssa. Samoin, jos Tukholmasta ajelee autolla Nynäshamniin ja laivalla Gotlantiin, löytyy Visbystä ihania paikkoja kierrellä lasten kanssa. Visbyn lähellä sijaitseva Peppi-maa esimerkiksi houkuttaa vesipuistollaan ja hupilaitteillaan.

Aikaisemmalla kokoonpanolla olemme matkustaneet myös Ranskassa ja Skotlannissa. Ranskassa Nizza on ollut pikkukaverin mieleen. Place Massénalla on ollut paljon nähtävää ja rannassa sijaitseva karuselli on ollut kovalla käytöllä. Rannan bulevardia voi ihastella aamulenkillä ja La Chateun näköalapaikalle ihmisiä kuljettava juna on ollut minituristin mieleen.

Skotlannissa voiton vei Edinburgin eläintarha ja siellä asuvat pingviinit. Lisäksi vierailimme Balmoralissa, jonka puutarhan labyrintit miellyttivät kovasti. Skotlannissa, St. Andrewsissa, Isle of Skyessa ja Invernessissä matkustaminen oli kyllä meille aikuisillekin aivan once in a lifetime-juttu! Lasten kanssa kannattaa kuitenkin katsoa reitit tarkkaan etukäteen. Meillä meni paljon automatkojen kanssa aikaa, koska tiet eivät olleetkaan niin nopeita, kun kartasta näytti ensi katsomalta. Hyvinpä tuo onneksi jaksoi istua.
Balmoralissa oli huikea puutarha. Minäkin haluaisin nojailla näihin seiniin kesälomieni aikana. Ei ollenkaan paha vapaa-ajanasunto...:-)
Katsokaa näitä ihania kuvia Isle of Skyesta! On kuin hyppäisi Agatha Christien romaaniin. Hotelli oli kerrassaan upealla paikalla.
Tämä on Loch Ness järveltä. Tuo rannan jyrkänteessä oleva jälki on kuulemma peräisin historialliselta hetkeltä, kun hirviö yritti kiivetä järvestä ylös siinä onnistumatta ja valui takaisin syvyyksiin. Jyrkänteeseen jäi tuollaiset kynnen jäljet...
Eli eli...nyt mietintään se ensi kesän reissu. Näiden matkojen perusteella uskallan suositella reissaamista lasten kanssa. Ja se on jo jotain, koska olen sellainen arkajalka. :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita