sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Elämä on Elegiaa!


Ei ole yksi, eikä kaksi kertaa, kun olen haaveillut lauantaina viettämästäni lomahetkestä etukäteen. Elegia-hetkestä! Kun minulle soitettiin, ja tarjottiin mahdollisuutta osallistua sekä kasvohoitoon, että kuumakivihierontaan, en miettinyt kovinkaan kauaa. Olen ollut aikaisemminkin kuumakivihieronnassa ja voi sitä autuutta. :-o
Tällainen lomahetki pitäisi kirjata lakiin jokaiselle äidille, jolla on takanaan kuusi kuukautta rikkonaista unta, selkä rikki kamojen raahaamisesta ja jonka hälytysvalmius ulottuu myös kodin ulkopuolelle aika ajoin. Ihokin on kiusallaan harmaa mukatalven jälkeen, vaikka todellista talvea ei olekaan ollut. Ehkä ihoni on vain todennut:"Olet 30+, valvonut ja kalenterissa lukee helmikuu: harmaa, live with it".
Nurinat sikseen. Niihin ei ole nimittäin mitään syytä.
Hoitokokonaisuus aloitettiin CarboDerm-kasvohoidolla, joka vapauttaa happea ihoon ja aktivoi ihon verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja proteiinisynteesiä. Hoito on ns. neulaton vaihtoehto happihoidoille, joissa tehoaineet viedään ihoon mikroneulojen avulla. Tässä hoidossa iholle levitetään geeli ja naamioliina, jotka yhteisvaikutuksena saavat aikaan ns. Bohrin efektin, eli happitason nousun alueella. Aluksi kasvot puhdistettiin, ja geeli levitettiin iholle. JSen jälkeen geelin päälle laitettiin naamioliina kevyesti painellen. Jos kuvailen kasvojen ihon tunnetta sellaiseksi, mikä kielen päälle nousee, kun jokin väkevä maku pirskahtelee suussa, pääsen aika lähelle totuutta. Aluksi kippurainen ja jopa poltteleva tunne oli kohtalaisen voimakaskin, mutta muuttui vilpoisaksi vaikutusajan puolessavälissä. Lopuksi kasvoilla oli kovinkin viileä tunne.
Hoidon jälkeen ihon väri oli todella tasainen ja kuulas. Olen supervaalean ihon kanssa kamppaileva, ts. todella kalpeaihoinen. Hoidon jälkeen iho oli kuin Lumikilla ja harmaus oli tiessään.
Kasvohoitoa seurasi kuumakivihieronta, joka on minulle ennestään tuttu. Hoidon aikana koko keho hierotaan ensin aromaöljyillä perinteisesti ja sitten käyttäen lämmitettyjä, luonnonhiomia kiviä. Hieronnassa kivet luovuttavat lämpöä koko kehoon ja lihaksiin ja hieronnan vaikutus jatkuu itse hoidon jälkeenkin- Kuumakivillä hieroessa veri-ja imunestekierto lisääntyy, aineenvaihdunta tehostuu, hermoston toiminta tasapainottuu ja stressi laukeaa jääden lopuksi hoitohuoneeseen. :-) Suosittelen! Olin kuin siivet selkääni saanut, kun lähdin kotia kohti. Harmi, ettei itse hoidon suorittamisesta jäänyt kuvamateriaalia, koska kuvaaja makasi rentoutuneena kivikasan alla, mutta allaolevien kuvien perusteella saa vähän fiilistä, kuinka rentouttavaa itsensä helliminen aika-ajoin on.
Toivottavasti moni muukin on rentoutunut viikonlopun aikana. Tästä on hyvä aloittaa maaliskuu ja uusi viikko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita