tiistai 4. maaliskuuta 2014

Sateella leivotaan ja juhlitaan

Eilinen päivä meni osittain hoivatessa jälkikasvua kotona, osittain höpötellessä ihanien, sisustusta rakastavien leidien kanssa. Mutta aloitetaan alusta. Viisivuotias kehitteli sunnuntaina pienimuotoisen sairastelun, joten eilinen vietettiin lepäillen kotona. Ulkona satoi ja tekemisen puute iski, joten päätettiin "leipoa jotain suklaasta". Usein meidän leipominen saa alkunsa tällaisesta päätöksestä, jossa tehdään vähän siihen suuntaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Hyviä niistä yleensä on tullut. :-) Siispä, tekemään taikinaa, jonka tekovaiheessa ei edes ollut varmaa, tuleeko kyseeseen kuppikakut, vai tavallinen kakku. Näitä tarvittiin:

Taikina:
n.200g voita
n. 225g tummaa suklaata
4 kananmunaa
n. 125g sokeria
100g vehnäjauhoja
n. 2tl leivinjauhetta
n. 2rkl suklaakastiketta :-)

Kuorrute:
n. 200g tuorejuustoa
n. 1/2 dl kaakaojauhetta
n. 2 dl tomusokeria

Kaikki määrät ovat noin-arviota. Maistelu antaa suuntaa aina leivonnassa. Leipojat täälläpäässä pidättävät oikeuden muutoksiin. :-) Ohjeesta sen verran, että ensin tehdään jääkaappiin tuo kuorrute, koska sitä on helpompi pursottaa jääkaappikylmänä. Sen jälkeen sulatetaan kattilassa voi ja suklaa, jotka sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Seoksen jäähtyessä vaahdotetaan kananmunat ja sokeri, joihin sitten lisätään jauhot ja leivinjauhe. Lopuksi joukkoon sekoitetaan voisuklaaseos ja suklaakastike. Tässä vaiheessa me huomattiin, että taikina oli niin suklainen, että se oli järkevää laittaa kuppikakuiksi. Isompi vuoka taikinaa olisi tuskin kypsynyt koskaan. Siispä taikina n. 2/3 täytettyinä kuppikakkuvuokiin. Meillä oli aika isot vuoat tälläkertaa. Vuokien koosta riippuu, kuinka paljon taikina kuivuu uunissa. Pikkuriikkiset kuppikakuthan kuivahtavat helposti. Meillä oli Amerikan-tyyliin isohkot leivosvuoat, joten lopputulos jäi ihanan tahmaiseksi. 175 astetta siis ja n. 25-30 minuuttia. Kannattaa antaa leivosten jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista, ettei tuorejuusto ala sulaa. Meillä kuorrutteen päälle apukokin vaatimuksesta ripoteltiin synttäreiltä ylijääneet koristeet. <3

Näistä tuli huikean hyviä, vaikka resepti löytyi täysin hatusta. 

Sain myös illalla osallistua Country Whiten naistenpäivän etkoiluun ja kevään uutuuksien ihasteluun. Nautiskelin jo autossa, ajaessani hiljaa pimenevässä illassa Tuomarinkylään. On se vaan kumma. Niin paljon, kun rakastankin kotonaolemista, tarvitsen myös yksinäisiä hetkiä. Olen huomannut, että mm. automatkat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. :-) En nykyään edes laita radiota päälle. Niin paljon nautin vain omista ajatuksistani, mitä ne milloinkin ovatkaan.
Saapuessani Tuomarinkylään, ilta oli jo hämärtynyt kunnolla, mutta pihaa koristivat kauniit tervetuliaisvalot. Seuraavassa tunnelmia illasta:
Nuo Teddy Companietin valtavat ötökät ovat lempparini! En vaan saa niistä tarpeekseni. Joku päivä ne vielä löytyy meiltä kotoa jostain nurkasta.... terveisiä vaan puolisolle. :-)
Vågan koruja kevääseen. Näitä lähtee aina mukaan. :-)Nyt muuten huomio kaikille. Ihanat Ulla ja Jyrki ilmoittivat eilen Country Whiten avaavan toisen huikean kartanomyymälän keväällä. Uusi myymälä aukeaa Kirkkonummelle vanhaan Kiseleffin kesäkartanoon, Oitbackaan. Myymälä tulee vanhaan navettaan ja tilaa upeat 300m2. Kannattaa seurata blogia ja jakaa linkkiä. Voi olla, että ennakkoon asiasta nyt tietävät, saavat jotain pientä etumatkaa...Julkistusta juhlittiin asianmukaisesti kuohuvalla ja makeilla herkuilla Marian herkkupuodista.  Maria on muuten aivan ihastuttava persoona ja kolmen lapsen äiti. Hän on samalla tavalla äitiyslomalla perustanut blogin, joka on sittemmin kasvanut kuin varkain uudenlaisiin mittoihin. Hyvä Maria!
Näistä juhlakuvista voi ponnistaa tähän päivään. Ulkona ei ole sen valoisampaa, kuin eilenkään, mutta ei anneta sen häiritä. Tämä viikko on omistettu meille ihanille naisille kansainvälisen Naistenpäivän johdosta. Joten sitä kuohuvaa ja suklaata saa ihan luvan kanssa nauttia meistä tällä viikolla ihan jokainen. Lauantaina juhlitaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita