keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Suklaamoussea ja chiliä

Ihania chilinpunaisia tulppaaneja, eikö? Koska vedettiin niin överit viikonloppuna kaikesta makeasta, tuli äkillinen tarve laittaa jotain hiukan terveellisempää. Siihen sopi raakakaakaosta tehty suklaamousse. Olin vielä vähän aikaa sitten todella skeptinen yhdistelmälle avocado ja suklaa, mutta nöyrimmästi perun ennakkoluuloihini perustuneen arvostelun. Tuo makuyhdistelmä todella toimii ja hunajan kanssa, nam! Tämä resepti on mukailtu Karita Tykän uudesta kirjasta, Raakaa ja makeaa.
Kaapista löytyi juuri sopivan kypsiä avocadoja ja raakakaakaojauhetta. Mukaan vielä hunajaa ja vanilijauutetta, sekä hiukan vettä. Tuunasin reseptiä pienellä määrällä omenasoseetta ja ripauksella chiliä. Mielestäni toimi. Koska raakakaakao on niin voimakasta maultaan, sopii tämän kanssa erityisen hyvin kunnon kupillinen vahvaa kahvia tai sitten tiukka espresso.
Käytin tähän suklaamousseen:
  • kaksi avocadoa, tosi kypsiä
  • 1dl raakakaakaojauhetta
  • n. 1rkl vanilijauutetta
  • vajaat 1dl vettä (Karita on käyttänyt mantelimaitoa. Mietin myös millaisen sävyn kookos tekisi tähän? Silloin jättäisin kyllä chilin pois...)
  • n. 4rkl hunajaa
  • 1rkl omenasosetta
  • ripaus chilijauhetta
Laita kaikki muut aineet blenderiin lukuunottamatta vettä, hunajaa ja chiliä. Kun olet hurautellut nuo sekaisin ja tasaiseksi massaksi, voit laittaa vettä tai muuta nestettä juuri sen verran, että saat koostumuksesta itsellesi sopivan. Minä tykkään raskaammasta rakenteesta, eli laitan aika vähän nestettä. Hunajaa ja chiliä kannattaa lisätä maistelun mukaan viimeiseksi.
Mousse säilyy jääkaapissa päivän. Mielestäni tämä toimii erinomaisena ilta- tai välipalana. Nam!
Aamusella tein vielä hedelmäisiä raakasuklaatryffeleitä, joita ajattelin nappailla tänään välipalaksi. Ihan mielettömän hyviä! Laitan vaikka kuvia tässä niistäkin. Niiden resepti ei ole juuri tuosta kyseisestä kirjasta, mutta periaate on hyvin samanlainen. Suklaista keskiviikkoa siis kaikille! Tää lähtis nyt pelaan tennistä tän terveyshuuman innoittamana. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita