tiistai 25. maaliskuuta 2014

Tryffelit, nam!

Tässä ihanat "terveystryffelit", joista taisin mainita viime viikolla. :-) Tämä herkku on helppo valmistaa ja syödä voi hyvällä omallatunnolla.
Eilen alkoi Hunkydory-kisa, jossa palkintona Bahama-rannekoruja kaksi kappaletta. Kannattaa siis käydä laittamassa eilisen postauksen kommenttiboxiin se oma suosikki.
Mutta nää tryffelit. Nam!

Tarvitset valmistukseen:

Pohjaan:

  • 2dl taateleita
  • 100 g saksanpähkinöita tai vaikka cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2rkl maapähkinävoita
  • 1-2rkl vettä
  • ripaus suolaa, jos haluat. Mielestäni maapähkinävoissa oli suolaa ihan tarpeeksi, joten en lisännyt.
Tryffelipäälliseen:

  • n. 1tl vanilijauutetta
  • 1 pehmeä avokado
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1rkl kookosöljyä
Sitten vaan:

  1. Hienonna pähkinät ja taatelit. Sekoita pohjan aineksista kaikki, paitsi vesi keskenään blenderissä.
  2. Lisää vesi. Saat ihanan tasaisen massa. Painele pohja n. 1 cm paksuiseksi leivinpaperin päälle. Itse käytin kostutettua kaulinta. Laita jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.
  3. Sekoita kaikki tryffelimassan ainekset keskenään blenderissä. Katso, että avocado menee kunnolla hienoksi, ettei massaan jää ikäviä avocadopaloja...
  4. Levitä massa tasaiseksi 1 cm:n kerrokseksi pohjan päälle ja laita takaisin jääkaappiin. Anna jähmettyä ainakin tunti. Siivilöi raakakaakaojauhetta päälle koristeeksi. Leikkaa tryffelit terävällä veitsellä. Veitsi kannattaa lämmittää vaikka veden alla, niin leikkauspinnasta tunee kauniimpi. Tästä määrästä tulee n. 15-20 tryffeliä. Kannattaa säilyttää herkut jääkaapissa, ettei ne sula.

Eikös näykin kerrokset kauniisti leikkauspinnassa? Maku on aivan ihana ja tämä herkku sopii muuten kahvin lisäksi tosi hyvin punaviinin kanssa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita