torstai 17. huhtikuuta 2014

Hyvää pääsiäistä!

Kiirastorstaita kaikille! Nyt on aika laskeutua pääsiäisen viettoon ja antaa aikaa niin itselle, kuin lähimmäisillekin. Meillä on täällä meneillään pieni arjesta irtautuminen perheen kesken, joten blogi jää pääsiäistauolle pyhien ajaksi. Kotia koristamaan on laitettu ajankohtaan sopivat tilpehöörit ja viime sunnuntain koristeelliset oksat, joten nyt kelpaa ottaa hyvä asento ja nauttia kevään väreistä. Löysin Fazerilta näitä Faberge-henkisiä munia, jotka kätkevät sisäänsä mitäpä muutakaan, kuin Fazerin sinisiä konvehteja. :-) Pääsiäispyhät menevätkin näitä tyhjennellessä. Tuntuu hurjalta ajatella, että pääsiäisen jälkeen ollaan jo kohta vapussa ja vuoden alkupuoli lähenee loppuaan! Siispä kaikki irti keväthuumasta!
Meillä pääsiäiseen, kuten muihinkin juhlapyhiin kuuluu olennaisesti leivonnaisten tekeminen. Pääsiäisen sitruunakakkuohje löytyi uusimmasta K-kaupan Ruoka-lehdestä. Kannataa katsella sieltä joskus muitakin juttuja, ja esimerkiksi tämä oli todella nopea ja helppo lasten pyöriessä jaloissa. Kakku kostutetaan sitruunalla, ja näin sen rakenteesta tulee ihanan tuhti ja tiiviis. Yleisö ihastui erityisesti kakun raikkauteen, joka on perinteisille kahvikakuille välillä haastavampi ominaisuus.

Tarvitset:
  • 200g voita
  • 2dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2tl sitruunan raastettua kuorta (minä pistelin omiani, eli reippaasti...)
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniliinisokeria
Lisäksi tarvitset kostutukseen n. 1 1/2dl sitruunamehua ja 1dl sokeria.
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yhsitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan kuori, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min.
  2. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Luumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Pane kakku takaisin pestyyn vuokaan ja lusikoi kuume sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  3. Koristele, mikäli haluat. Meillä koristeet tuli "mitä kaapista löytyy"-periaatteella. Valko-keltainen koristalu olisi ollut passelimpi, mutta hyvä näin. :-)
Nyt siis hyvä kirja käteen, ulkoilua ja lähimmäisten seuraa. Palataan taas ensi viikolla. Ihanaa pääsiäistä ja lomaa kaikille!
Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita