Kiirastorstaita kaikille! Nyt on aika laskeutua pääsiäisen viettoon ja antaa aikaa niin itselle, kuin lähimmäisillekin. Meillä on täällä meneillään pieni arjesta irtautuminen perheen kesken, joten blogi jää pääsiäistauolle pyhien ajaksi. Kotia koristamaan on laitettu ajankohtaan sopivat tilpehöörit ja viime sunnuntain koristeelliset oksat, joten nyt kelpaa ottaa hyvä asento ja nauttia kevään väreistä. Löysin Fazerilta näitä Faberge-henkisiä munia, jotka kätkevät sisäänsä mitäpä muutakaan, kuin Fazerin sinisiä konvehteja. :-) Pääsiäispyhät menevätkin näitä tyhjennellessä. Tuntuu hurjalta ajatella, että pääsiäisen jälkeen ollaan jo kohta vapussa ja vuoden alkupuoli lähenee loppuaan! Siispä kaikki irti keväthuumasta!
Tarvitset:
- 200g voita
- 2dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 2tl sitruunan raastettua kuorta (minä pistelin omiani, eli reippaasti...)
- 2tl leivinjauhetta
- 1tl vaniliinisokeria
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yhsitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, sitruunan kuori, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Luumenna seosta, kunnes sokeri on sulanut. Pane kakku takaisin pestyyn vuokaan ja lusikoi kuume sitruunamehuseos haalean kakun päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Koristele, mikäli haluat. Meillä koristeet tuli "mitä kaapista löytyy"-periaatteella. Valko-keltainen koristalu olisi ollut passelimpi, mutta hyvä näin. :-)
Nyt siis hyvä kirja käteen, ulkoilua ja lähimmäisten seuraa. Palataan taas ensi viikolla. Ihanaa pääsiäistä ja lomaa kaikille!
Kuvat:
FashionHunny
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit ovat tervetulleita