keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Babarit seinälle!

Kesäkuumat jatkuu vielä ainakin tänään iltapäivällä, vaikka nyt onkin pilvessä. Kesäkuumalla sitä haluaa ottaa kaiken irti säästä, joten varmin tapa on suunnata uimarannalle, puutarhaan tai kaupungille. Uimaranta on Nekkulin kanssa kahdestaan vielä hiukan haastava vaihtoehto, koska neiti liikkuu kovin paljon, ja laittaa kaiken (lue: IHAN KAIKEN) suuhunsa. Viimeksi toissapäivänä kaivoin tytön kurkusta koivun norkon. Onneksi ei ole koivuallergiaa... :-/ Jokatapauksessa, rannalla suuhun menisi tässä kohdassa kuutiokaupalla hiekkaa, eli odotan vielä muutaman viikon, josko tuo "oraalivaihe" rauhoittuisi edes vähän.
Puutarhaan ei myöskään ole asiaa, koska siellä alkaa pian terassin rakennustyömaa, ja pohja on nyt sen näköinen, että suuhunpantavaa löytyy myös sieltä. Siispä kaupungille. :-) Ainakin minun mielestäni Helsinki tarjoaa tosi kivoja juttuja ja tekemistä sylilapsenkin kanssa. Ainahan sitä kaipaa ajanvietettä myös itselle. Siihen kelpaa muukin, kuin kaupoissa juokseminen, mikä ei edes ole kovin reilua pikkuruisen kanssa. Sen sijaan vauvakeinussa istuminen, autojen ja raitiovaunujen katseleminen kärryistä, äidin kanssa kahvittelu kera maissinaksujen ja pienet päiväunet lämpimässä kesäilmassa ovat. Suuntasimme siis eilen kaupunkiin. 
Viisivuotias otti "omaa aikaa" pitämällä ylimääräisen kotipäivän hoitotädiltä. Pikkukaveri suuntasi lasten kulttuurikeskus Annantaloon katsomaan Kummituskekkerit-näytelmää. Tuo Annantalo on oivallinen paikka! Suosittelen surffaamaan heidän verkkosivuillaan. Tarjolla on vaikka minkälaista aktiviteettia yhdessä lapsille ja vanhemmille. Esimerkiksi nukketeatterit kiertävine esityksineen vierailevat Annantalossa.
Huomasin muuten juuri, että tulevana lauantaina 24.5 Annantalon pihalla on ns. Siivouspäivä. Eli kamat kiertoon. Voit tutustua Siivouspäivään tästä. Ideana on, että Annantalon etupihalle Annankadun varteen pystytetään pihakirppis, jossa tavara vaihtaa omistajaa. Ainakin lelut, kirjat ja pelit tekevät varmasti kauppansa. Mukana voi tuoda myös oman myyntiviltin, jos pöytää ei riitä kaikille. Hauskaa!
Yksi juttu me muuten tehtiin eilen kirpputoripöydän siistimisen lisäksi. Homma on odottanut hoitajaansa jo ikuisuuden. Vietiin pari taulua kehystettäväksi!
Joskus aikaisemmin olikin puhetta niistä lastenhuoneen verhoista. Ne on nyt paikoillaan ja matto vielä puuttuu. Myös seinät odottavat lisää tapahtumia. Sain joulun alla salaisesta paikasta kalasteltua muutaman Babar-taulun, jotka olivat ilmeisesti koristaneet aikaisemmin jonkun toisen pienen lastenhuonetta. Ts. hyvä kiersi tässäkin. <3 Tauluista puuttui kehykset, joten otin kehystämisen asialistalle. Vihdoin eilen saimme Nekkulin kanssa aikaiseksi marssia valitsemaan kehyksiä. Ehtona oli, että sopivan raikasta lastenhuoneeseen, jossa asuu tulevaisuudessa sekä pieni tyttö, että poika. Tällaiset valinnat teimme:
Kehykset ovat mielestäni aika kivat. Ne ovat puuta ja jännästi kulutettuja. Nämä sopivat myös väreiltään täydellisesti kuvien maailmaan. Toinen on limetinvihreä ja toinen sitruunainen. Myös puun henki kehysrimassa on jotenkin samanlainen, kuin Babareissa. Halusin, että tauluista tulee pari, ja tavallaan molemmilla lapsilla olisi omansa, yhteistä huonetta kun rakennetaan. Laittelen sitten kuvia lopputuloksesta. Tilaushetkellä homma näytti lupaavalta. Sain kehystäjältä oikein asiantuntevaa apua. Mukana oli pari muutakin juttua, ja todella arvostan sitä, että myyjä osasi neuvoa minua. Kuulin, millainen esimerkiksi taustan tukipahvien tulisi olla millekin kuvalle, jotta kuva pysyy paikoillaan ja millainen kehys sopii mihinkin tarkoitukseen. Lisäksi hän tarkisti vanhat Babareiden mukana tulleet paspartout, ja totesi, että ne käyvät hyvin uusiokäyttöön. Nyt sitten vaan odotellaan uusia tauluja!
Hauskaa, miten pikkuisilla jutuilla saa eloa ja ilmettä kotiin. Joskus ne voivat olla kimppu kukkia, toisinaan taas uusi elementti seinällä. On oikeastaan superkivaa laitella paikkoja kuntoon pikkuhiljaa, makustellen aina kulloinkin erilaisia ideoita. Esimerkkinä juuri pienten taulujen kehystäminen kehystämössä. Tai vaikka valokuvien. Teos nousee jotenkin ihan uudenlaiseksi esineeksi. Kannattaa joskus kokeilla jonkun vanhankin kuvan kohdalla. En usko, että petyt!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita