perjantai 30. toukokuuta 2014

Italialainen arkilounas

Eilen oli mahdollisuus tehdä arkiruokaa vähän pidemmän kaavan mukaan. Kyse ei kuitenkaan ollut mistään maailman vaikeimmasta menusta. Meillä syötiin helpohkon kaavan mukaan pastaa, salaattia ja jälkkäksi jätskileivoksia. Pastan ohje oli jostain vanhasta ruokalehdestä, ja olin käsin kopioinut sen omaan reseptikirjaani. En siis tässä yhteydessä valitettavasti pysty vedenpitävästi reseptin alkuperää selvittämään.
Katauksessa käytin itselleni uutta ideaa, eli ns. katetarjottimia tablettien sijaan. Helpotti muuten siivoamistakin kummasti. Viisivuotiaan murustelu jäi tarjottimelle. :-D Jokatapauksessa pienet tarjottimet lautasten alla loivat mukavasti kattaukseen uutta ilmettä. Puiset tarjottimet sopivat jatkossa vaikka tapasten tarjoiluun ja myös puutarhakäyttöön. Pöydälle löytynyt liina on muuten Becksöndergaardin huivi. Neliönmuotoinen ruokapöytämme on aina olluit haaste liinojen suhteen. Eilen ongelma selätettiin ruttaamalla uusi, puhdas ja kevyt huivi katetarjottimien alle. :-D
Sitten itse menu. Makuja, jotka sopivat kaikenikäisten suuhun.

Spaghetti con pancetta e pistelli


Tarvitset:

  • 400 g spagettia
  • 100 g pancettaa tai pekonia viipaleina
  • 11/2 dl raastetua parmesaanijuustoa
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 11/2dl ruokakermaa
  • 200 g viipaloituja herkkusieniä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1/2 mustapippuria myllystä
  1. Paloittele pekoni ja viipaloi herkkusienet. Raasta parmesaani hienoksi.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset. Lisää parmesaaniraaste ja kerma ja sekoita tasaiseksi.
  3. Keitä spagetti runsaassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Spagetin poristessa paista pekoni suikaleet rapeiksi kuumassa kuivassa paistinpannussa. Siirrä pekoni lautaselle odottamaan.
  4. Ruskista sienet pekonista irronneessa rasvassa. Lisää jäiset herneet ja hauduta 3-4 minuuttia.
  5. Valuta spagetti lävikössä ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita pekoni, sienet ja herneet spagettiin. Lisää keltuaisseos ja reilusti mustapippuria, sekä halutessasi vielä sormisuolaa. Lämmitä pastaa kattilassa kokoajan sekoittaen, ja varo kuumentamasta liikaa. Keltuaiset voivat hyytyä.
  6. Annostele pasta lautasille ja laita vielä parmesaania päälle. Kannattaa esilämmittää lautasia 50-70 asteisessa uunissa, niin pasta pysyy lautasellakin lämpimänä.
Tällä samaisella reseptin pohjalla voi tehdä vaikka minkälaisia versioita. Vaikka pastan jättirapujen tai erilaisten juustojen kanssa. Oleellisinta on tuo keltuaisista ja kermasta tehty kastike, jota voi maustaa lisäkkeiden mukaan erilaiseksi. Pastan kanssa toimii parhaiten mielestäni raikas salaatti. Eilen se oli babypinaatista tehty versio. Jälkiruuaksi mentiin yhtälailla yksinkertaisella, mutta silti hauskannäköisellä ja herkullisella vaihtoehdolla.

Pinaatti-avocadosalaatti


Tarvitset:
  • 2 rasiallista babypinaattia (babypinaatti ei kaipaa ryöppäystä tavallisen paksulehtisen tapaan)
  • muita salaatinlehtiä haluamasi mukaisesti
  • kesäherneitä
  • 2 avocadoa
  • sitruunan mehua
  • inkivääriä palanen
Kastikkeeseen:
  • 1/3 osa öljyä
  • 1/3 osa sitruunan mehua
  • 1/3 osa appelsiinin mehua
  • fariinisokeria maun mukaan
  1. Huuhtele pinaatti ja salaatit. Kuivata ne ja asettele tarjoiluastiaan. 
  2. Kuori ja viipaloi avocado. Purista päällle sitruunamehua, niin avocado ei tummu. Asettele avocadot salaatinlehtien päälle. 
  3. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike salaatin päälle ennen tarjoilua. Koristele inkivääristä leikatuilla, ohuilla lastuilla.

Jäätelöleivokset


Tarvitset:
  • Hyvälaatuisia cookie-pikkuleipiä  8kpl (suklaa, manteli, krokantti...)
  • noin 3dl italialaista vanilijajäätelöä (esim. Pappagallo)
  • Wienernougat Crush-sekoitusta
  1. Pehmennä kulhossa jäätelöä ja sekoita joukkoon wienernougat crush. Itse laitoin tosi paljon ja jätskitäytteestä tuli superrouheaa. 
  2. Nosta pehmeää seosta neljän pikkuleivän päälle. Aseta kannet päälle ja paina kevyesti. 
  3. Nosta "leivokset" jähmettymään pakkaseen muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoa kahvin kanssa. 

Tästä ideaa vaikka viikonlopuksikin. Toivottavasti ilma kohenee ja ensi viikolla saa taas nauttia auringosta. Mitä aiot viikonloppuna? Itse aion laittaa lisää ruokaa! Vi hörs!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita