perjantai 6. kesäkuuta 2014

Äidin kasvimaalla, raparperin alla...

Hillopurkki edestä ja hillopurkki takaa. Hillopurkki leivän kanssa ja ilman. I know! Mutta kun on vaan niin hyvää, että! Hurmaa itsesi nyt illalla valmiiksi huomista lauantaita ajatellen, ja tee aamiaishilloa. Inkivääri antaa hyvän potkaisun raparperin kanssa, joten olet sitten hereillä aamutreeneissä. :-)
Hillon keittäminen on myös erittäin terapeuttista hommaa. Vahdit kattilaa ja tuoksuttelet sieltä nousevia tuoksuja. Koska pienen hillokattilallisen keittelee vielä suhteellisen nopeassa ajassa, voi tuollaisen terapiahetken ujuttaa arjessa aika helposti johonkin väliin. Tästä määrästä sain itse tikistettyä kaksi pikkuista purnukkaa ja yhden isomman. Kattilani vetoisuus oli 2,5 litraa ja se oli keittäessä siinä paikkeilla, joten varaa vaikka neljä pientä tai kolme keskikokoista purnukkaa.

Tarvitset
  • 500 g raparperia
  • 750 g mansikoita 
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 500 g hillosokeria
  • n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  1. Huuhdo ja puhdista raparperit ja mansikat. Paloittele ne ja pane kattilaan veden ja sitruunan kuoren kanssa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. keittele 5 minuuttia kannen alla.
  3. Sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä jälleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä. Kuori vaahto ja anna hillon jäähtyä n. 15 minuuttia. Sekoita inkivääriraaste joukkoon.
  5. Kaada hilloo puhtaisiin ja lämmitettyihin purkkeihin ja sulje kannet. Säilytä viileässä.
Ihanaa viikonloppua tahmaisten hillosormien kera! Nauti auringosta ja makeasta aamiaisesta. Maanantaihin!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita