torstai 12. kesäkuuta 2014

Kardemummaa ja sitruunaa kesäiseen jälkkäriin

 



Ihan hatustaheitettynä, seuraavan ohjeen marjapaistos on kokeilemisen arvoinen juttu! Ajattelin eilen illalla laittaa iltapalaksi vähän erilaista tarjolle ja tällainen sitten tuli kehiteltyä. Tuli aika hyvää! Aion seuraavalla kerralla kokeilla sitä eri marjojen kanssa ja syksymmällä omenoiden. Nyt pohjaan valikoitui pakasteesta (!!!) viimevuotisia mansikoita, koska minulla on pakkasen tyhjennys viime metreillä käynnissä. Uudet mansikat aloittavat täydennysvouhotuksen, joka jatkunee pitkälle syksyyn... Tarjolla paistokseen olisi ollut myös tuoreita mansikoita ja vadelmiakin, mutta nyt tekele on testattu pakastemarjoilla ja se toimii. :-)
Kuviin on päässyt pujahtamaan myös uusi puutarhassa kattamiseen ja pikkutarjottavien suojaksi tarkoitettu verkkokupu. Tai voihan se olla kakkukupukin. En ole ikinä tajunnut niitä...ennen tätä. Se on päivänkakkaroineen itseasiassa aika kaunis lisä kattaukseen. Kunhan pääsemme kauniimpiin ilmoihin taas käsiksi ja ulos syömään, loihdin kuvun alle jonkun hienon jutun. Pääsen sitten testaamaan esillepanoa. Nyt kupu seikkaili kuvissa ja palveli illalla hattuleikeissä esikoisen kanssa. :-D 

Jospa mennään siihen marjapaistokseen...

Tarvitset:
  • 1dl isoja spelttihiutaleita ( meillä ei ollutkaan kaurahiutaleita, joten tästä kaikki alkoi...)
  • 1dl vehnäjauhoja ( tässä olisin laittanut spelttijauhoja, jos niitä olisi ollut hiutaleiden lisäksi...)
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1-2 tl kardemummaa
  • n. 50g voita
Lisäksi:
  • 1l marjoja (mansikkaa tälläkertaa)
  • 1/2 dl hillosokeria
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta ja hiukan sitruunan mehua
  • voita vuokaan
  1. Voitele pikkuinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa tasaiseksi muruseokseksi.
  2. Laita vuokaan marjat pohjalle. Itse kun otin tosiaan pakkasesta marjat, sulatin niitä hiukan ensin mikrossa. Tuskimpa sillä on kamalasti väliä. Laita marjojen sekaan hillosokeri ja sitruunan kuori.
  3. Ripottele muruseos päälle ja paista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Tarjoa vanilija jäätelön kanssa. :-)
Tällaisilla tarjoiluilla meillä mentiin keskiviikkoisessa kesäillassa. Pahoittelut kuvien valon määrästä (eli sen puuttumisesta). Illalla sisällä keittiössä oli todella pimeää, joten kuviin olisi tarvinnut valonheittimet. Näky kuvissa ei siis ole lähellekään niin hyvä, kuin maku. Mutta maku, se hurmaa! Kannattaa kokeilla. Kardemumma ja sitruuna tuovat perinteisenä pidettyyn marjapaistokseen jotain uutta, puhumattakaan tuosta speltistä. Huomiseen!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita