keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Suklaakakku ja pihakarhu

Maalla meillä on vastaanottamassa tällainen. :-) Toivottavasti se pitäisi peurat poissa maisemista, koska muuten kaikki puolisoni äidin laittamat istutukset ovat kyllä mennyttä. :-/ Onneksi voi suunnata torille hakemaan sesongin herkkuja, mutta olisihan se ihan mukavaa istuttaa omat marjapensaat muitakin syöjiä, kuin vain peuroja varten...
Lupasin laitella sitä suklaakakun ohjetta ja tässä se nyt tulee. Kesäviikonloppuina on erityisen hauskaa laittaa ruokaa pidemmän kaavan mukaan, koska yleensä silloin syöjiä on enemmän paikalla. Tämänkin herkun kanssa on hyvä, jos pöydän ympärillä on porukkaa. Kakun hävittämisessä on urakkaa!
Millaisia muita jälkkäreitä voisi laittaa kesäiseen iltaan? Letut ovat tietysti ehdoton, samoin marenkiherkut. Kesällä maistuvat toki kaikki puutarhan antimista laitetut herkut, kuten marjat, raparperit ja omenat. Ehdin tässä tehdä muuten superhyvää raparperihilloa, joka olikin kesän ensimmäinen laatuaan. Mukaan tuli mansikkaa ja tuoretta inkivääriä. Pitääpä kirjoitella siitäkin tänne.  Inkiväärillä maustettu hillo on nimittäin ihanaa kiireettömässä aamussa vaikka skonssien kera, miksei croisantinkin. Mutta asiaan:
Oohlalaa! Tässä siis maailman tuhdein suklaakakku, jos koulujen päättäjäisistä jäi vielä juhlittavaa ja makeannälkä. :-) Kyseessä on päärynäraasteella maustettu suklaakakku, johon lisäsin vielä anoppilan kaapista löytynyttä kuningatarhilloa kuorrutteen alle. Kuorrutteen alle olisi voinut lisätä toki päärynähillokettakin kakun teeman mukaan. Hilloveto kuorrutteen alla osoittautui aika hyväksi vedoksi, koska kuorrute oli todella tuhti, kuten koko kakkukin. Ehkä seuraavalla kerralla jotain hedelmäisempää ja raikkaampaa...? Olen kuitenkin aika kova suklaan fanittaja, joten kyllä näitä suklaisiakin reseptejä tänne ajoittain ilmestyy. Tämän kyseisen kakun voisi muuten joulun alla maustaa piparkakkumausteilla, jolloin maku olisi jouluisempi. Ehkä lisätä myös viikunahilloa mukaan...? Noh, nyt on kuitenkin kesä, joten jouluiset mietteet myöhemmäksi.
Tarvitset
  • 175 g voita
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 31/2 dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl raastettua päärynää
  • 2 dl piimää
  • 4 munanvalkuaista
  • ripaus suolaa
Täytteeseen
  • 400 g tummaa suklaata
  • 250 g leivontamargariinia sulatettuna
  • 1 1/3 dl tomusokeria
Lisäksi margariinia ja korppujauhoja vuokaan, sekä päärynähilloketta kuorrutteen alle ja tarjoiluun, mikäli haluat.

  1. Valmista kuorrute ensin. Paloittele suklaa kuumaan rasvasulaan. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään vaikka yön yli.
  2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka, jonka halkaisija 20 cm. Leikkaa pohjan päälle leivinpaperia ja voitele reunat, sekä korppujauhota ne.
  3. Vatkaa rasva ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset kokoajan vatkaten.
  4. Sekoita keskenään kuivat aineet. Siivilöi se muna-sokerivaahtoon ja lisää lopuksi päärynäraaste ja piimä.
  5. Vaahdota valkuaiset ja lisää niihin ripaus suolaa. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan ja kaada seos vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa uusissa noin tunti.
  6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista ja täyttämistä, muuten margariiniin tehty täyte sulaa. Kakun voi leikata kolmeenkin osaan, mutta itse leikkasin kahteen. Kuorrutetta kannattaa valmistaa kaksinkertainen määrä, mikäli haluaa kolmikerroksisen kakun. 
  7. Pehmennä täytettä sopivasti puuhaarukalla ja levitä se kakun väliin ja päälle. Jos haluat mukaan hillokerroksen, lisäile se myös. Kakun kanssa voi tarjoilla päärynälohkoja, päärynähilloketta tai vaikka vanilijajäätelöä.

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita