keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Borgå

Huomenet! Alhaalla kooste kuvina eilisestä päivästämme. Se vietettiin nimittäin suureksi osaksi Porvoossa. 
Tämä jatkuva sade asettaa hiukan rajoitteita erilaisille aktiviteeteille, joten päässäni raksuttelee jatkuvasti, mitä kivaa voisimme yhdessä tehdä kolmisin lasten kanssa. Varsinkin Viisivuotias menee pitkin seiniä, jos kokoajan ei tapahdu jotain. Nekkuli alkaa olla kohta ihan samanlainen. Onhan se sitäpaitsi itsellekin virkistävää puuhata jotain, ettei aika mene sadetta ikkunasta tuijottaessa. Siispä pakkasin eilen autoon molemmat ipanat, lelukassin, eväät, hoitolaukut, rattaat, sadesuojat ja lastenmusiikkia. (oho...kirjoitettuna näyttää paljon pahemmalta, kuin on.) Oikeastaan, kun lasten kanssa liikkuu, on roinaa huimasti mukana. Itse liikkuminen kuitenkin on kohtalaisen kivutonta ja hauskaakaa. Menomatka eilen kuunneltiin Benny Törnroosia ja Nekkulin höpinää, sekä Viisivuotiasta. Kaikkea yhtäaikaa siis. :-) Ihme, että pystyin siinä hölinässä ajamaan. :-) Meiltä ajaa ovelta Porvoon Vanhaan kaupunkiin tasan viisikymmentä minuuttia, joten matka on juuri sopivan pituinen. Perillä oli yhtä nätin näköistä, kuin muistelinkin, vaikka ilma olikin harmaa.

Pistäydyimme ensimmäiseksi torin laidalla olevaan Kahvila Fannyyn, joka on kestosuosikkini. Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa, sekä ihana terassi kesähelteillä. Harmi, ettemme nyt päässeet nauttimaan siitä, mutta kannnattaa pitää terassi kuitenkin mielessä. Sijaintinsa puolesta paikka on mitä mainioin.
Porvoo on täynnä ihania pikkuisia putiikkeja ja kahviloita. Cafe Helmikin on vanha tuttu. Nyt emme siellä käyneet, mutta nuo vohvelit...mmmm. Myös kuuluisa etanaravintola ohitettiin tälläkertaa, mutta hienolla säällä sekin houkuttelee jo pelkästään söpön sijaintinsa puolesta.

Timbaalin vieressä samalla kadulla sijaitsee oikeastaan syy, miksi Porvooseen ajoimme: vanha ja perinteinen lelukauppa Riimikko. Kauppa on oikea tilpehöörihamsterin taivas. Leluja ja rekvisiittaa leikkeihin löytyy vaikka millä mitalla ja kaikki niin kauniisti aseteltuna. Lisäksi pidän siitä, että valikoima on hyvin perinteinen. On nukkekodin kalustetta, inkkarivermeitä ja palapelejä. On soittimia, autoja ja paperinukkeja. Käykää ihmeessä Porvoon reissullanne tutustumassa. Riimikolla on myös nettikauppa, johon tuosta linkistä pääsee tutustumaan. Viisivuotias oli hurmiossa kyseisessä kaupassa ja se oli ehdottomasti hänelle se matkan kohokohta. Tyyppi jaksoi kävellä vielä muutaman muunkin kaupan vallitsevalla sadesäällä ja ansaitsi reissusta kyllä täyden kympin! Nekkulin rähisi sadesuojan uumenista loppumatkasta, mutta se kai kuuluu asiaan. Äitinsä tyttö! <3
Onnistuin taidokkaasti välttelemään ostelua Brumbergin tehtaanmyymälässä, joka on Porvooturistin must. Muualta jotain kuitenkin tuli hankittua. Porvoossahan on vaikka millä mitalla ihania juttuja. On Destiny ja myös kyseisen myymälän outlet, jota lämpimästi suosittelen (-50% Vågaa, Ewa i Wallaa....ym.) by pia's, ja vaikka mitä. Seuraavalla kerralla otan auringon mukaani, kierrän kaikki mahdolliset putiikit ja menen jokirantaan kahville.
Takaisintulomatka taittui koko takapenkin nukkuessa. Sain siis hetken aikaa itselleni ja ajatuksilleni. Hauskinta oli, että vielä päivän päätteeksi parhaat keskustelut ystäväni kanssa, jonka kera Porvoopäivää vietimme, käytiin puhelimitse. Molemmat ajoimme nukkuvat lapset takapenkillä tahoillemme puhelimet päällä. :-D
Huomenna laitan tänne reseptin ihan tosi hyvästä katkarapupastasta, jonka tein kotiuduttuamme Porvoosta. Siitä siis myöhemmin. Nyt tähän päivään! Rips-rops!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita