keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mustikkatoscaa







Ihanan erilaista! Se oli ensimmäinen ajatus, kun uusin Glorian ruoka ja viini tipahti postiluukusta viime viikolla. Lehti oli tietysti täynnä mitä herkullisimpia juttuja, mutta erityisesti yksi pisti silmääni, ja tietysti sen ohjetta oli heti kokeiltava. Kyseessä oli mustikkatosca. Jo pelkkä leivonnaisen nimi herätti keittiön laatikoissa kolinaa, kun sähkövatkain yritti ulos. Siispä ohje uusimmasta Gloriasta:

Tarvitset:

Pohjaan:
  • 175 g voita
  • 11/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl mustikoita
Täytteeseen:
  • 25g voita (itse käytin hiukan enemmän voita, koska tuo määrä olisi minun superinduktioliedelläni polttanut pähkinät ja noin ison määrän tummaa sokeria heti pohjaan. Jokainen kuitenkin tuntee oman hellansa parhaiten, mutta kannattaa pitää mielessä, että muscovado on jo valmiiksi paahteisen makuista, eikä pelivaraa ole paljoa. Jos voi imeytyykin pähkinöihin, eikä riitä kostuttamaan myös sokeria, voi olla palamisvaara. Liian paahteinen maistuu nimittäin helposti palaneelta ja pilaa usein koko leivonnaisen maun. Tämä vain huomiona, kun jo lukiessa kiinnitin voin määrään huomioni. Käytin sitä itse tuossa ehkä n. 40 g.)
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 100 g saksanpähkinöitä
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää ne, sekä kaurahiutaleet taikinaan.
  3. Levitä taikina n. 20x30 cm vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n.15 minuuttia. 
  4. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja paloitellut saksanpähkinät. Hauduttele seosta muutama minuutti. Nosta vuoka uunista. Lisää mustikat ja pähkinätosca pohjan päälle. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia, eli kunnes mustikat on hiukka rikkoiutuneet ja pähkinät saaneet väriä.
Koska olen aikamoinen makean ystävä teen seuraavalla kerralla hiukka suuremman annoksen toscaa tuohon kakun päälle. Tuo ohjeen määrä antaa tilaa itse piiraalle, mutta voihan toscasta tehdä kokonaisen kuorrutteenkin. :-) Toinen vaihtoehto on tehdä kakulle mascarponevaahto, kuten minä ja se sopi kaveriksi tuohon ihan täydellisesti. Tätä ei siis lehden ohjeessa ollut, mutta ei kakku nyt ihan pilallekaan tästä mennyt. ;-) Aurinkoista päivää ja nautintoa kahvihetkeen!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita