tiistai 29. heinäkuuta 2014

Raakaa ja suklaista ja terveellistä ennen kaikkea
Heippa lyhyesti taas täältä kesälomilta! Kirjoitustahti on harventunut hieman, ja postaukset lyhempiä, mutta seuraavassa ainakin on tiukkaa asiaa. :-) Ennenkuin lähden tästä hillonkeittoon, laitan tänne kuvat tekemästäni raakasuklaakakusta viime viikonlopulta. Kakku on täysin jauhoton, eikä sisällä valkoista sokeria. Koristeiden kohdalla sokeria tosin on macaroneissa, mutta nekin sopivat tähän kakkuun, jos lopputuloksen haluaa pitää esimerkiksi gluteiinittomana. Resepti kakkuun on Karita Tykän blogista, josta käyn aika ajoin katselemassa vinkkejä raakaruoan tekemiseen.
Olen vihdoin saanut hankittua kunnon blenderin keittiööni ja ero entiseen on huomattava! Allekirjoitan täysin sen, että raakaruoan, smoothieiden ja erilaisten sosekeittojenkin tekemisen elinehto on kunnollinen tehosekoitin. Ilman sitä, voi kermaisesta lopputuloksesta esim. liotettujen pähkinöiden kohdalla vain unelmoida.
Viikonlopun vadelma-suklaakakku oli ensimmäinen kokeiluni leivonnaisten osalta, mitä raakaruokaan tulee. Olen aikaisemmin tehnyt erilaisia tahnoja, pieniä suupaloja ja mousseja. Nyt siirryin seuraavaan vaiheeseen siis. Tämän kakun kohdalla kannattaa perinteisten kahvileipien ystävien muistaa, että kyse on tosiaan raakasuklaasta. Se on maultaan siis huomattavasti leivontasuklaata tiukempi. Siksipä lisäsin epäluuloisena kakun kaveriksi juoksevaa hunajaa ikäänkuin kastikkeeksi, jotta makeutta pystyi halutessaan lisäämään omaan annokseensa. (vieraat nääs...) Pohja kakussa on kuitenkin kohtalaisen makea, joten sain huomata, että annos ilman lisähunajaakin toimi.
Seuraava resepti raakakakuissa on jo katsottuna. Sitä ennen aion kuitenkin keskittyä ihan perinteiseen hillosokeriin ja raakaruoan osalta tuoreisiin marjoihin. Nam! On säilömissessioiden aika! Kuullaan pian...
Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita