tiistai 9. syyskuuta 2014

Gloria Fashionshow

Tervetuloa mukanani Gloria-lehden muotinäytökseen Sanoma Magazinesin uusiin toimitiloihin. Mukana olivat mm. suomalaiset huippumallit Johanna Grönholm ja Saara Sihvonen...Enjoy!

Upea Saara!

Giambattista Valli by Kaarina K.


Yläpuolen pitkät puvut olivat ehdotonta kärkeä mielestäni. Huikeita!Ihana ilta ja ihan uskomattomia sisääntuloja! Osallistuin lauantaina Gloria-lehden muotinäytökseen ja onneksemme kyseessä oli näytösrutistuksen viimeinen osa. Se nimittäin näkyi näytöksen lopussa mallien vapautuneessa biletyksessä ja ilonpidossa. Huikeaa, että saatiin olla mukana.
Harmi, että Suomessa vastaavanlaiset tapahtumat ovat hiukan kortilla. Kulttuuriimme ei kuulu "vaatteilla koreilu", eikä ainakaan uusien suunnittelijoiden kaupallistaminen. :-( Kuinka moni suomalaissuunnittelija onkaan saanut pestin kansainvälisestä huippumuotitalosta ilman, että täällä kotimaassa juurikaan tiedämme asiasta? Siksi mielestäni kaikki gaalat, näytökset ja tapahtumat muodin ja designin tiimoilta ovat enemmän kuin tervetulleita. Glorian näytöksessä esillä on aina ollut eniten Suomen upeimpia jälleenmyyjiä asuineen, mutta oli joukossa Aalto Yliopistonkin osaajia. Siitä pisteet. Kyseessä oli Glorian yhdeksäs perättäinen muotinäytös, joten ensi vuonna on luvassa kymmenvuotisbileet.
Omiin lemppareihini lauantain sisääntuloista lukeutuivat Kaarina K., La Matta ja Nina's. Mukana oli myös kokonaisuuksia merkeiltä kuten Gant, Aigner ja Ted Baker. Pakko sanoa taas kerran, että asujen näkeminen mallien päällä saa ne ihan eritavalla henkiin. En osaisi välttämättä katsoa niitä parhaita kokonaisuuksia ja yhdistelmiä läheskään kaikkien näytökseen osallistuneiden merkkien kohdalla.  Kuluttajallekin on siis syytä näyttää inspiraationlähteitä.
Tiedän, että näytösten järjestäminen on kallista ja aikaavievää puuhaa. Toivoisin kuitenkin, että pienetkin liikkeet lyöttäytyisivät välillä yhteen ja järjestäisivät vaikka omiakin näytöksiä. Ne edistävät myyntiä ja luovat kuluttajalle tietoisuutta tarjonnasta. Kautta aikojenhan ihminen on rakastanut kauneutta, oli kyse sitten taiteesta, luonnosta tai vaikkapa itsensä koristamisesta. Kaunis leikkaus ja hyvä materiaali imartelee kenen tahansa vartaloa ja antaa hyvänolon tunteen sisältäkin päin. Pukeutukaa naiset ja miehet! Ja ennenkaikkea itseänne varten.  Tässä blogitekstin verran lyhykäisyydessään Gloriasta. Pukeutumisesta ja suomalaisten siihen käyttämästä rahasummasta voisin kirjoittaa romaanin, mutta jätetään se toiseen kertaan. <3 Iloista tiistaita!

Näytösvieraan asu:
Top: Hervé Leger
Skirt: Hervé Leger
Clutch: Giuseppe Zanotti
Shoes: The floral ones from Givenchy <3
Feathers: Max & Moi / La Matta

Kuvat:
FashionHunny

6 kommenttia:

 1. "Harmi, että Suomessa vastaavanlaiset tapahtumat ovat hiukan kortilla. Kulttuuriimme ei kuulu "vaatteilla koreilu", eikä ainakaan uusien suunnittelijoiden kaupallistaminen. :-("

  En voisi olla enempää samaa mieltä! Mielestäni suomalaiset voisivat vähän muuttaa asennettaan muotia kohtaan. Meillä on hirveästi lahjakkaita muotialan osaajia, ja uskallan väittää, että Suomen tulevaisuus on muodin kaltaisissa luovissa aloissa (ei esim. raskasteollisuudessa). Muotialaa pitäisi siis tukea ja kannustaa enemmän!

  Ja olisi tosiaan kiva, jos tällaisia muotinäytöksiä järjestettäisiin enemmän. Ne tuovat hiukan luksusta arkeen :) Muotinäytös-asusi on muuten todella kaunis!

  P.S: jos tarkkaan katsoo, minäkin näyn taustalla yhdessä kuvassasi kamera kädessä...

  VastaaPoista
 2. Kiitos asukehuista! Ja olet niin oikeassa. Tulevaisuutta silmälläpitäen on maalailtu ammateiksi vaikka minkälaisia uusia nimikkeitä, joista kukaan ei ole koskaan kuullutkaan. Suureen osaan liittyy kuitenkin olennaisesti jollain tavalla palvelu ja/tai muotoilu. Muoti ja design ovat osa sitä kokonaisuutta. Toivon todella, että ansiokkaiden, ruotsalaisten ketjuliikkeiden lisäksi saamme maahamme ja rajojen ulkopuolellekin vietyä suomalaisia vastaavia menestystarinoita. Se ei tapahdu hetkessä, mutta nimetä voi jo nyt superonnistujia, kuten oululainen Balmuir!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Balmuir on huikea! Luotan myös Lumi Accessoriesin, Samujin ja Minna Parikan menestykseen (viimeksi mainittu tulee olemaan kova sana varsinkin Aasiassa, jossa ollaan hulluina kaiken söpön ja tyttömäisen designin perään). Olen huomenna puhumassa yhdessä muotibisnekseen liittyvässä tapahtumassa (http://kauppakamarikauppa.fi/Kaikki-tuotteet/Tuoteryhmaet/Lakimiesliiton-koulutus/Muut-ammatilliset-valmiudet/Muotioikeuspaeivae-12.9.2014), kuulen siellä varmasti hyviä näkemyksiä Suomi-muodin tulevaisuudesta :)

   Poista
  2. Hah! Missä tämä kyseinen koulutus on? Olen varmaan samassa tilaisuudessa...

   Poista
  3. Hotelli Kämpissä! Kiva, jos olet tulossa :) nähdään ehkä siellä!

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita