Tarvitset:
300g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl vanilijasokeria
3 dl omenoita kuutioina
Päälle:
Omenaviipaleita
Kanelia
Aprikoosihilloa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen seosta samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nostele seos juuri vatkattuun vaahtoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi omenakuutioita rikkomatta.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä taikina siihen. (Itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa, koska taikina on aika suuri ja halusin kakun eri tarjoiluastiaan paiston jälkeen.) Pese omenat ja viipaloi ne pohjan päälle. Ripottele mausteeksi kaneli. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Sivele hillo kuuman tortun päälle kiiltoa antamaan. Tarjoillessa vanilijakastike tai -jätski on pistämätön kaveri. :-)
Aion tehdä vielä monen monta omenajuttua lähiviikkojen aikana, mutta tästä oli hyvä alkaa. Ihanaa tiistaita! Minä lähden nyt Nekkulin kanssa torikahveille!
Kuvat:
FashionHunny
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit ovat tervetulleita