tiistai 16. syyskuuta 2014

Syksyn eka omppupiirakka





Viikonloppuna tuli tehtyä tämän syksyn ensimmäinen omenapiirakka. Oikeastaan tästä tuli omenakakku ja hyvä niin, koska olenkin välillä vähän kyllästynyt erilaisiin murotaikinapohjavirityksiin. Ohje on siitä samaisesta luottokirjastani, Makeaa ja suolaista puutarhasta (WSOY). Jos sinulla ei kirjaa hyllyssä ole, niin tässä ohje:

Tarvitset:

300g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl vanilijasokeria
3 dl omenoita kuutioina

Päälle:

Omenaviipaleita
Kanelia
Aprikoosihilloa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen seosta samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nostele seos juuri vatkattuun vaahtoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi omenakuutioita rikkomatta.
Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja levitä taikina siihen. (Itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa, koska taikina on aika suuri ja halusin kakun eri tarjoiluastiaan paiston jälkeen.) Pese omenat ja viipaloi ne pohjan päälle. Ripottele mausteeksi kaneli. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Sivele hillo kuuman tortun päälle kiiltoa antamaan. Tarjoillessa vanilijakastike tai -jätski on pistämätön kaveri. :-)
Aion tehdä vielä monen monta omenajuttua lähiviikkojen aikana, mutta tästä oli hyvä alkaa. Ihanaa tiistaita! Minä lähden nyt Nekkulin kanssa torikahveille!

Kuvat:
FashionHunny



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita