perjantai 26. syyskuuta 2014

Vivé la France!

Tässä hurjassa syysharmaudessa on ihanaa fiilistellä pian koittavaa koko perheen pikku lomaa. Minne muuten ottaisit matkan, jos nyt saisit lähteä? Täällä kestosuosikki on Etelä-Ranska. Se vaan on niin ihana. Olen oman henkilöhistoriani aikana matkustanut halki Ranskanmaan aina 16-vuotiaasta lähtien. Sieltä vuodesta 1996, matkustimme äitini kanssa Ranskaan joka syksy ja kiersimme Côte d'Azurin lisäksi maata aina Normandiasta Biarrizziin ja Bordeauxista Lac Lemanille, joka rajan toisella puolella Genevejärvenä tunnetaan. Ihania matkoja! Oppaanamme toimi sittemmin jo edesmennyt supertietäjä Mme Irene Mercadier. Hän on ollut yksi tapaamistani ihmisistä, jonka yleissivistys on ollut häkellyttävä! Madame oli asettunut aikoinaan Rovaniemeltä Ranskaan puolisonsa Jeanin kuljettamana. Jean Mercadier oli muuten yksi legendaarisen 1934 aloittaneen Delta Rhythm Boysin soittajista ja lauluntekijöistä. No asiaan. 
Rouva Mercadier oli ansainnut ruokatietämyksellään itselleen henkilökohtaiset rotisseurs käädyt, taidehistoriaa hän oli opiskellut Louvressa ja oli hän ehtinyt hoitaa Pariisissa yhden Mika Waltarin elokuva kuvausjärjestelytkin. Kerrassaan upea leidi! Muistan eräänkin kerran, kun marssimme Pariisissa Grand Balleeta kiertävien jonojen ohitse loppuunmyytyyn Picasso-Matisse näyttelyyn ja kun vierailimme Bilbaossa Guggenheim-museon rekennustyömailla. Tuossa vain muutama mainitakseni, mutta ihan mielettömiä kokemuksia siis! Mainittu madame onnistui sytyttämään minuun ikuisen rakkauden Ranskaan ja sinne suuntaamme pikku perheemme kanssa seuraavaksi. Ohesssa inspiraatiokuvia Rivieralta. Tuskin maltan odottaa. Matkaan kuuluu tällä kertaa myös lapsille sopivaa ohjelmaa. Seurueemme suuntaa ainakin Nizzan keskustan karuselliin, kaupunkijunaretkelle ja paikallisiin puistoihin pelaamaan fudista. Minä olen pyhästi vannonut jättäväni itselleni shoppailun minimiin ( :-P) mutta kukaan ei ole kieltänyt poikkeamasta Jacadilla, Bon Pointilla ja Petit Bateaulla. 


Pimenevässä illassa voi sulkea silmänsä ja kuvitella itsensä aurinkotuoliin Grace Kellyn tyyliin. Ihanaa! Aion todellakin liihotella ympäriinsä superleveä hattu päässäni ja ainakin isot aurinkolasit nenälläni.

Jospas kerkeäsi käymään myös parfyymimekassa, Grassessa! Suosittelen kaunista kaupunkia päiväretkeen, vaikkei parfyymeistä pitäisikään.
Kaunis Èzen kylä kohoaa korkeuksiin Italian rajan tuntumassa. Kaupunki on peräisin ajalta 2000 eaa. Kaupungissa on upea botaaninen puutarha ja sen linnakkeesta näkee aina Korsikalle asti.
Sitten tärkeimmät! Macaronsit, joista Laduréet saa ainakin Nizzan kentältä.
Ihanaa viikonloppua ja heittäkää vinkkejä Nizzaan, jos mieleenne tulee jotain. Eipä ole montaa päivää, kun Insta alkaa laittaa kuvia siltä suunnalta. Viikonloput!

Kuvat:
laduree.com
imbd.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita