keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Iltapalaa tai vaikka vierastarjottava?

 
Näissä laseissa on taannoin tekemäni iltapala, josta nautti koko perhe. Jos annoksista olisi halunnut tehdä juhlavat jälkkärikakut, olisin lisännyt kerroksiin marenkia, sekä pinnalle valkosuklaata terästettynä Cointreaulla. Oli kuitenkin tavallinen arki-ilta, ja tällaisenaankin iltapala/jälkkäri toimi, eikä ollut sitäpaitsi liian makeaa. Kyseessä oli todella kauniin värinen karpalohyydyke, jonka pinnalle paistoin pannulla kauratoscaa. Nam! Seuraavassa ohje, jos haluat joskus kokeilla:

Tarvitset:

4 liivatelehteä
4 dl karpaloita (sattui olemaan paakasessa, muutkin marjat käy)
1/2 dl sokeria (voi lisätä maun mukaan tekovaiheessa)
1 tl vanilijasokeria
2 dl vispikerma (minulla oli kuohukermaa..o-ou)
250 g maitorahkaa

Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta marjat. Vaahdota kerma ja lisää sokeri, vanilijasokeri, maitorahka ja marjasose siihen. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen marjarahkaan. Jaa marjarahka annoslaseihin ja pane ne jääkaappiin hyytymään.

Kauratosca:
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria

Sulata voi pannulla ja anna ruskistua hieman. Älä polta! Paahda kaurahiutaleet voissa. Kun irtorasvaa ei enää näy, lisää sokeri ja kääntele seosta pannulla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja paahtuneet. Levitä seos leivinpaperille jäähtymään.

Tosca on itsessään aivan ihanaa vaikka minkälaisen jälkkärin tai vaikkapa jugurtin kaverina. Siksi itse jälkkäri ei mielestäni kaipaakkaan niin paljoa sokeria, vaan tietty happamuus ja marjojen oma maku kannattaa säilyttää. Tosca kyllä hoitaa makeutuksen. :-) Tämä herkku on kohtalaisen täyteläinen, joten annoskoko varsinkin marenkien kanssa kannattaa pitää kohtalaisena. Maut ovat kuitenkin kohdallaan ja meillä sitä söivät pöydän ympärillä kaikki aina yksivuotiaasta alkaen. <3 Ohje on revitty iri vanhasta naistenlehdestä, enkä valitettavasti onnistunut jäljittämän sitä. Veikkaisin, että kyseessä on joku lapsuuskotiin tullut äitini lehti, eli Kotiliesi, tai Kodin Kuvalehti. Nyt ohje on kuitenkin tännekin tallennettu. Kannattaa kokeilla!

Kuvat:
FashionHunny



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita