torstai 16. lokakuuta 2014

Tarte tatin
Koska tämä viikko on syyslomaviikko, tarkoittaa se sitä, että minulla ei ole työväenopiston ranskantuntia. Kyllä, käyn siellä puhekurssilla ylläpitämässä ranskantaitojani. Loman takia tuntia ei siis ole tällä viikolla. Se taas tarkoittaa sitä, että Ranskaa on pakko fiilistellä jollain muulla tavalla. Tarte tatin!
Kuin tilauksesta, lokakuun Kuukausiliitteessä oli ohje, jollaista en ole vielä itse käyttänyt. Olen aikaisemmin tehnyt kyseisen leivonnaisen tarte tatin-pannulla, välillä käyttäen tomusokeriin tehtyä pohjaa ja välillä lehtitaikinaversiota käyttäen. Lempparini on tuo millefoille-pohja, koska tomusokerinen voi joskun jäädä turhan paksuksi. No, asiaan. HS-ohjeessa pohja oli tuo tomusokeriversio, mutta erona totuttuun, omput karamellisoitiin Calvadosia käyttäen. Lopputulos ei missään nimessä ollut aikaisempia kokeiluja heikompi. Pelkät lämpöiset Calvadosomenatkin muuten maistuvat jätskin kanssa ihanalle. (Kokeilin, kun niitä jäi vähän yli. :-D)
Tässä Hesarin ohjeessa omput siirretään erilliseen uunivuokaan ja taikina levitetään siihen päälle. Jos sinulla on tatinpannu, jossa siis lyhyt kahva, en näe syytä, miksei taikinaa voi laittaa vanhaan malliin siihen ja sitten vaan uuniin. Ehkä HS-kokilla ei ollut pannua ja minä taas seurasin ohjetta orjallisesti. Ohjeen löydät täältä.
Minun jälkkärihetkeeni kuuluivat uusimmat muotilehdet ja tietysti Paris Match, jossa vieläkin hehkutetaan Geoge ja Amal Clooneyn häitä. Lisänä tietysti oli hyvää tummaa kahvia ja aitoa vanilijajäätelöä.
Omppuaika on nyt mitä parhain, joten kaikki mahdolliset omenajälkkärit vaan kehiin. Sitten voikin pikkuhiljaa siirtyä jouluntunnelmaan ja ottaa esille erilaisia maustekakkujen ohjeita kera kuivattujen hedelmien. Siihen asti mennään ompuilla. <3 Ihanaa viikkoa, vielä olis muutama päivä...

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita