perjantai 31. lokakuuta 2014

Alkuruoka

Ehdin vielä laittaa viikonlopuksi nopean ja mielestäni maukkaan alkuruuan tänne. Kyseessä on keitto, joka sopii myös kotiäidin pikalounaaksi ja vaikka quichen kaveriksi kevyenä tarjottavana. Kyseessä on avocadokeitto á la omasta päästä, mutta hyvää kuulkaas on!

Tarvitset keittoon:

3 kypsää avocadoa
2 valkosipulinkynttä
2 limettiä
1 prk ranskankermaa
1 kanaliemikuutio
oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
n. 4dl vettä

Palottele kuoritut avocadot ja purista niiden päälle kahden limetin mehu. Jos haluat vielä enemmän makua, raasta vaikka kuortakin joukkoon. Lisää päälle suolaa ja pippuria. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota valkosipuli. Lisää avocadolapat joukkoon ja hetken kuluttua n. 4 dl vettä, sekä kanaliemikuutio. Katso, ettei vettä tule liikaa. Tässä oman maun mukaan riippuen siitä, kuinka sosemaista keittoa haluat. Kiehuttele seosta muutama minuutti. Lisää lopuksi ranskankerma ja sekoita. Älä enä kiehuta, koska se ei tee ranskankermalle hyvää. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella kermaisen pehmeäksi. 
Tarjoa keittoa raastetun parmesanin, paahdetun sipulin ja pähkinöiden kera. Simple! Niin paljon yksinkertaisempaa, kuin esimerkikso maa-artisokkakeiton tekeminen, mutta lähes yhtä hyvää!
Bon weekend!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita