perjantai 31. lokakuuta 2014

Viikonlopun ruoka-ajatuksia

Viikko on lopullaan ja halloween lähestyy. Muistakaa siis käydä ruokakaupassa tänään ja suunnitella menu! Itselläni on pitkästä aikaa tiedossa jotain pientä viikonloppumenoa, mutta ajattelin kyllä ehtiä laittaa hiukan ruokaakin. Tilasin kotiin juuri sopivan kokoisen kurpitsan kaivertamista varten ja sisukset laitetaan tälläkertaa jenkkityylisesti kurpitsapiiraaseen. Kerron sitten, kuinka se homma meni. Olen kuvitellut keittiöön jo paahteisen fariinisokerin tuoksun. Piiraaseen tulee myös muita ihania talvimausteita, kuten kanelia, neilikkaa, inkivääriä ja tummaa rommia. Nam! Nyt aamulla laitetaan ensin kaiverretut sisukset uuniin tunniksi pehmenemään, jotta saadaan aikaan paahteinen täyte. Ja tietysti samalla kaiverretaan se irvinaama vihdoin tuohon pimenevään iltaan pelottelemaan ohikulkijoita.
Mieleni tekisi tehdä myös jotain tulista ja lämpöä tuovaa ruokaa, koska pimeässä illassa herkullisen ruuan tuoma sisäinen lämpö houkuttelisi. Lihapata ei kuitenkaan oikein tunnu hyvältä ajatukselta, joten kokeilen tälläkertaa chilillä ja limellä maustettuja rapupalloja kookosdipin kera. Ohje taisi olla kuluvalla viikolla Helsingin Sanomissa, joten älä vie vielä lehteä keräyseen, vaan nappaa ohje talteen. Se vaikutti herkulliselta. Valmistelut siis käyntiin ja kauppaan.


Laittele tuoksukynttilät palamaan ja aloita viikonloppuun valmistautuminen. Vaikka kaupat ovat väkeä pullollaan ja hermoja kiristäisi, muista että hermostuminen ei ole välttämätöntä. Nauttiminen sen sijaan on. Ihanaa pyhäinpäivää!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita