maanantai 8. joulukuuta 2014

Itsenäisyyden juhlaa

Viikonloppu tuli ja meni. Ja tietysti lauantainen itsenäisyyden juhlinta. Täällä juhlaa vietettiin perinteisesti hyvin syöden, ystävien seurasta nauttien ja tietysti linnan vastaanottoa seuraten. Huomasin kyllä pientä ylirehkimisen tuntua illasta, kun masua alkoi pakottaa, joten täytyypä ottaa rauhallisesti seuraavat päivät.
Yritin kuitenkin hiukan luistaa itsetekemisestä ostamalla mm. italialaisen pannetonen ja valmiita macaronseja. Vieraat toivat myös tullessaan monenlaista herkkua, joten ainakaan kukaan ei lähtenyt illan jälkeen nälkäisenä kotiin. :-) Pääruoan valmistin itse oikein kunnollisesta lähiruuasta. Sain nimittäin muutama viikko sitten ostaa ystäväni kautta koko kesän metsälaitumella laiduntanutta karitsaa. Sen liha osoittautui aivan huippulaatuiseksi! Kiitos! Jos joku haluaa valmistaa itselleen ja perheelleen perinteisesti lampaanviulua kahvikastikkeen kera, niin ohje löytyy täältä. Äitini on valmistanut lammasta lähes samalla reseptillä ja etsin tämän version puhtaasti googlaamalla. Tämä ei voi mennä pieleen, joten suosittelen kokeilemaan.Hyvä "väliruoka" ja glögin suolainen kaveri oli viikunalla höystetty perinteinen palttoonnappi, jonka päälle laitetaan joko poro-, tai meetwurstitahnaa. Nopea tahna syntyy tuorejuustosta, ruohosipulista, mustapippurista ja jommasta kummasta pääraaka-aineesta. Nam! Päälle vielä viikunanpala tuomaan makeutta. Lisäksi kuivatussa viikunassa on supernätti leikkauspinta, joka tekee tarjoilusta houkuttelevan näköisen.
Blogi on ollut viime aikoina taas enemmän hunnya kuin fashoinia, mutta koitetaan elää asian kanssa. Syitä on ainakin kaksi. En mahdu kivoihin vaatteisiin enää, ja valo (oikeammin sen puute) on estänyt tehokkaasti parempien asukuvien ottamisen. Toivon pian lumipeitettä ja aurinkoa, jotta valokuvista tulisi fiksumman näköisiä. Pieniä lahjaideoita toki asusteita kuvaamalla kyllä saisi aikaan...
Lauantaina fashionia tuli onneksi ruudun täydeltä, kun linnanjuhliin asteli toinen toistaan upeampia asuja kantajineen. Mieleeni jäi ainakin Elina Kiikon Stella McCartney, Hanna Koivun Hervé Leger?, Tea Riihilahden punainen peplum-helma ja Jaana Pelkosen smaragdin vihreä, upea puku. Mikä oli oma suosikkisi? Mainitsemisen arvoisia olivat mielestäni myös Leena Harkimo, jonka tyyli ei ikinä petä, sekä Maria Guzenina. Kukakohan on iltapäivälehtien suosikki...?
Onneksi Suomessa on sentään muutamia tilaisuuksia, joihin saa pukeutua pitkään iltapukuun. Merkille pantavaa myös mielestäni on, että ihmiset oikeasti panostavat juhliin. Toki kyse on myös tarjonnasta. Nykyään on mahdollista saada netin kautta lähes millaista asustetta vain ja koota oma lookki katselemalla ideoita verkon kautta ja monenkirjavista muotilehdistä. Odotan, että pääsen tästä masusta taas eroon, niin pukeutuminen normalisoituu. Sitä ennen keskityn ideointiin ja ihailemaan toisten onnistuneita pukuvalintoja. 
Ihanaa alkuviikkoa ja tulevan Lucian-päivän odottelua. Sehän on valon juhla! Seuraavat juhlat siis tiedossa. ;-)

Kuvat:
FashionHunny
iltalehti, com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita