keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Jouluyllätykset

Millaisia joululahjoja olet ajatellut tänä vuonna läheisillesi? Onko teillä tapana antaa joululahjoja? Omassa lähipiirissäni lahjat kuuluvat jouluun jo senkin takia, että perheessä on lapsia ja lähimmillä sukulaisilla myös. On toki mukavaa ilahduttaa myös puolisoa joulupaketilla ja se jos mikä taitaa olla kaikkein vaikein keksittävä.
Tykkään katsella joululahjoja paikanpäällä kaupoissa. Minulle on siis täysin uutta hankkia lahjoja netistä. Tänä vuonna se kuitenkin taitaa olla osana joululahjashowta, koska aika on rajallista ja kunnon joululahjakierrokselle ei ole nyt mahdollista rynnistää. Verkosta hankkimani lahjat ovat kuitenkin lähinnä sellaista, mitä osaan hankkia ns. varman päälle, eli kovin erikoisia juttuja en sitä kautta lähde hankkimaan. Pelkään, että värit, koot ja ylipäätänsä koko lahja onkin aivan erilainen luonnossa, kuin tietokoneen kuvaruudulta katsottuna.

Osa suunnittelemistani joululahjoista on aina myös itsetehtyjä. Omille vanhemmilleni olen kirjojen lisäksi monena viime vuotena tehnyt joululeivonnaisia. Niiden paketointi ja koristelu on mukavan tunnelmallista puuhaa ja esimerkiksi maustekakusta saa todella kauniinnäköisen paketin annettavaksi. Olen myös aikaisemmin valmistanut hilloja ja tahnoja, sekä muita makulahjoja. Katsotaan nyt kuitenkin, mihin joulunalusaika riittää ja tietenkin miten sitä itse jaksaa. Jokaisen, varsinkin perheen äidin on lienee syytä muistaa, ettei joulu ole suoritus. Oma jaksaminen etenkin joulun alla on koko perheelle se paras joululahja.
Jotain olen jo kuitenkin hankkinut ja ohessa hiukan ideoita muillekin...

Pukinkonttiin kuuluvat ehdottomasti kirjat. Suosittelen katsastamaan kustantajien uuden palvelun, kirja.fi, josta saa hyvän kokonaiskuvan tämän hetken tarjonnasta. Mukana on niin romaaneja, kuin tietokirjojakin. Kirjat on palvelussa ryhmitelty selkeästi ja mukana on niitä koskevia artikkeleita, sekä lyhyitä kuvauksia. Itseäni tämä ainakin helpottaa lahjavalintoja tehdessäni. Omia hankintojani tulevat ainakin olemaan uusin Finlandia-voittaja, sekä muutama keitto-ja leivontakirja. Lapsille hankinnassa on tuo soiva joululaulukirja. Meillä on kotona jo aikaisemmin ilmestynyt Soiva laulukirja, ja se on saavuttanut suuren suosion. Joululaulut siitä tosin puuttuvat, joten tämä uutuus tulee tarpeeseen.


Nekkuli on jo leikkinyt syksyn Corollen vauvanukella. <3 Kysyin Ombrellinon kauppiaalta, onko isompi nukke vielä liian vaativa pikkutytölle, mutta kertomani mukaan kuulemma tämä seuraava neitokainen tulee olemaan juuri se oikea steppi. Selvä! Se sitten. On tässä pieni taka-ajatuskin. Hommasin vauvanuken hoidettavaksi, kun tieto perheenlisäyksestä oli alkanut vaikuttaa todemmalta. Ajatuksena on saada hiukan "hoitoapua" tulevasta isosiskosta. Hyvin näyttää luonnistuvan tähänmennessä...


Taaperon keijupuku. Niin suloinen, että voisin itse sonnistautua siihen...<3
Myös iki-ihana Fisherpricen kamera kuuluu joulupukin listalle. Muistatko vanhan Viewmasterin, johon laitettiin ne pyörivät kiekot? This is it!
Entäpä sitten muille pikkuväen lisäksi?...tai itselle?...:-D vink,vink...
Ehdottomasti aikaa! Aikaa yhdessä puolison kanssa ja aikaa ystävien kanssa. Se taitaa olla monen muunkin aikuisen toive. Parhaita tapoja voisi olla ravintolaillallinen, jossa siis kenenkään ei tarvitse olla se isäntä/emäntä, vaan kaikki saavat saapua rauhassa valmiiseen pöytään. Yksi lemppariravintoloistani on Bulevardilla sijaitseva Gaijin. Sinne siis ehkä...
Näiden ideoiden lisäksi lahja-ajatuksissa ovat tietysti pehmeät paketit pienille, sekä hemmotteluhoidot läheisille. Omalle listalleni kuuluu ehdottomasti hyvä, ahmittavaksi tarkoitettu kirja. Lisäksi omia toiveitani ovat joulun tuoksu,  hyvä ruoka, kukat ja leivonnaiset, joulumusiikki, kaunis koti sekä iloiset lapset. Eipä kait sitä muuta. Olen syksyn aikana raahannut niin paljon tavaraa nurkistamme hyväntekeväisyyteen, että osaan ilmeisen hyvin tavaramäärän kartuttamisen itsekin. :-) Siksi paras lahja on joulun tunnelma ja onneksi siitä saa nauttia koko joulukuun ajan. <3

Kuvat:
FashionHunny
 kirja.fi
corolle.com
alexandalexa.com
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita