keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kankaisiin hurahtanut

Minun on pakko laittaa tänne lastenvaatejuttujen ja omien turhuuksien lisäksi vähän DIY-vinkkiä niille, jotka ovat yhtä hurahtaneita ajoittain ompeluun, kuin itse olen. Löysin nimittäin Lattemamman-blogin kautta maailman ihanimman ompelutarvikekaupan, La Mercerie Parisiennen Ranskasta. Ennen kuin oli huomannutkaan, olin ostoskoreineni kassalla ja hetken kuluttua tsekannut itseni ulos aikamoisen tavaramäärän kera. Kannattaa ehdottomasti käydä vilkaisemassa tuota liikettä, jos vähänkään olet asiaan vihkiytynyt.
Boutiquessa on tarjolla Liberty-kankaita, nappeja, silityskuvioita, laukunkahvoja, nauhoja, pitsejä ja you name it! Minun työlistalleni tuli oitis uudet lakanat tulevan vauvelin sänkyyn, sekä kerhokassi Nekkulille (juu...ostin ne vaaleanpunaiset laukunkahvat). Lisäksi tilasin juuri Lattemammankin suosittelemaa nimikointinauhaa uudelle päiväkotilaiselle.
Toinen paikka, mistä olen jo aikaisemmin tilannut kankaita ja käsityöjuttuja, on lontoolaisen Liberty-tavaratalon ompelutarvikeosasto. Kankaiden ja omien Liberty-tuotteidensa lisäksi, siellä on mahtava valikoima vaikka mitä muutakin sööttiä asustetta ja kodintavaraa. Itse olen asioinut enimmäkseen noiden kukkakuvioiden parissa. Nyt kun taas vauvelintarvikkeiden ompelu on ajankohtaista, on Libertyn valikoimaa tullut katseltua hiukan enemmänkin. :-) Lisäksi olen ehkä aavistuksen ihastunut yhteen ompelurasiaan, joka on saatavilla valikoimista. Voi olla, että tarvitsen juuri sellaista.... Tällä hetkellä kaikki tilpehööri liittyen käsitöihin, lepää ompelukoneeni kanssa samassa kaapissa ja on talletettuna vanhaan, kovasta pahvista muotoiltuun Mulberryn laukkulaatikkoon. Laatikko on sinänsä ihan kätevä ja ollut käytössä monta vuotta, mutta onhan tuo kukallinen, kahvalla varustettu hökötys paljon söötimpi. <3
Jos kaipaat vaatesurffauksen lisäksi netissä silmäniloa DIY-tarvikkeita tarjoavista sivustoista, on tässä  vielä muutama linkki katsottavaksi: Ainakin Etsy on ihana sivusto. Sieltä en ole itse koskaan tilannut, mutta sivusto toimittaa kyllä Suomeen. Kangas ja ompelujuttujen ohessa sieltä saa lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä. Hyvä kangaskauppa on myös Sewbox. Siellä on erityisen hyvä puuvillakankaiden kokoelma ja niitä käytänkin eniten, koska pikkutyttöjen mekot, lakanat, tyynyt, kassit, jne. ovat niitä helpoimpia ja sööteimpiä tekeleitä.
Kaikkein kattavin kokoelma töiden koristeluun löytyy (ennen eilistä uutuussivuston löytämistä) La mercerie chic-putiikista. Sieltä on saatavilla myös tuo lontoolaisen Libertyn kangasvalikoima. Paikkojahan tietysti löytyy vaikka millä mitalla, mutta nämä muutamat ovat niitä, joista itse olen hakenut ideoita ja tilannut tuotteita. Myös hintavertailua pystyy etenkin kankaiden kohdalla tekemään näppärästi netissä, jos jaksaa vähän käyttää hommaan aikaa. Ja onhan pyöriminen virtuaalisissa kangaskasoissa aika ihanaakin. :-) Ehkä minussa asuu salaisesti britti, ja hehän rakastavat tilkkutöitä. :-D ...noouup...
Jään jokatapauksessa odottelemaan kangastilaustani ja leikkelemään kaavoja seuraaviin juttuihin. Sillä aikaa fiilistelen näiden kuvien parissa...Nappeja, kankaita, koristeita, nauhoja...<3 <3 <3 Ja, jos sinulla on takataskussasi tietoa sivustoista liittyen ompelutarvikkeisiin ja eritoten ihaniin kangaskauppoihin, saa vinkkiä kernaaasti laittaa...Kuvat:
liberty.co.uk
lamercerieparisienne.com
etsy.com
lamerceriechic.fr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita