keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Langat sekaisin
Viimeviikkoisten ompelusivustovinkkien lisäksi on tietysti laitettava tänne vähän neulomisjuttuja. En ole puikkojen kanssa mikään velho, mutta joskus innostun ja vauvalle tehtävät jutut houkuttavat jo lankojen pehmeyden ja sävyjen takia. On ihanaa hypistellä kaupassa pehmeitä vauvelilankoja, baby merinoa, silkkiä ja vaikka ja mitä!
Kuin tilauksesta yhdessä lemppariblogeistani, Kalastajan vaimossa, oli myös viikolla neulontajuttua ja Infinity putkikaulurin ohje juuri tämän viikon alussa. Itsekin se oli tietty pakko tehdä heti maanantai-iltana ennen joogaa. Kauluri on niin helppo omien ranteiden kanssa neulottava, että sen voisi tehdä vaikka silmät kiinni. Ohjeen kauluriin voi siis katsoa täältä. Ohessa on myös linkki videoon.
Vaikken tosiaan ole jatkuvasti kudin kädessäni, tykkään surffailla erilaisia ohjeita netissä. Yksi suosikkisivustoni on DROPS design. Se taitaa olla muutaman muunkin puikkojen heiluttajan suosiossa. Sivusto on suomeksi, mikä tekee ohjeiden noudattamisesta helpompaa. Lisäksi idea on mielestäni mainio: esim. lankaliikkeet saavat vapaasti käyttää sivustoa ja antaa ohjeita asiakkailleen, mutta ehtona on, että ohje annetaan eteenpäin ilmaiseksi. Ohjeita suomeksi sivustolla on yli 5000 kpl, joten ihan heti ei tekeminen lopu.
Nyt kun olen taas päivät Helsingin keskustassa, joudun todella taistelemaan, etten lounaskahvia hakiessani eksy mitä ihmeellisimpiin paikkohin. :-) Hyvä esimerkki on Menitan lankakauppa Ratakadun kulmassa. Sinne on meiltä töistä n. 100 metriä. Gulp!
Kauppaan on juuri tullut kevään täydennystä ja siis aivan hurmaavia värejä juuri kevätvauvoja ajatellen. <3 Liikkeestä saa mitä mainiointa palvelua ja myös neuvoja ohjeisiin. Lisäksi esimerkiksi lankasuositukset ovat todellisten asiantuntijoiden tekemiä.
Eiliseltä reissulta kahvia hakiessa jäi mukaani maailman ihaninta Dropsin omaa vaaleanpunaista Extra Fine Merinoa. Pussiin livahti myös luonnonvalkoista ja mintunvihreää Baby Merinoa. Ajattelin laittaa valmiisiin neuleisiin sitten niitä muita tilaamiani hökötyksiä ompelukuvineen ja nimikointinauhoineen. Katsotaan, millaista härveliä saan rakennettua. Tässä muutama malli, jotka voi käydä Dropsista katsomassa. Nuo vauvanpeitto ja keväinen kauluri ovat jo puikoilla. Toivon, että ne löytyvät kaapistani kevään aikana...;-)Kuvat:
FashionHunny
drops.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita