keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Sitrussorbet síl vous plait!


Nättejä, eikö? Tätä herkkua kinuttiin kotona siitä asti, kun erehdyin mainitsemaan Viisivuotiaalle löytäneeni hyvän reseptin uusimmasta Allt om Mat-lehdestä. "Koska sä teet sitä sitrussorbettia?" "Niin äiti, sähän sanoit, että sä teet kohta sitä sitrussorbettia." Sama jatkui muutaman päivän ja joka kerta vähän ihmettelyllä höystettynä, koska kysyjän mielestä maleksin, enkä ryhtynyt toimeen. :-) Lapset on varustettu hyvällä muistilla. Ei kannata lipsautella mitään, jos ei ole valmis seisomaan sanojensa takana ja mielummin mahdollisimman pian toteuttamaan jonossa olevia toiveita. :-) Onneksi tämä resepti oli niin helppo ja nopea, että lupausten lunastaminen ei ollut kovinkaan hankalaa.

Tarvitset sorbettiin:
6 dl puristettua sitrusmehua, esimerkiksi verigreippiä, koska siitä tulee hieno väri
2 dl vaaleaa siirappia
3 kananmunan valkuaista

Säästä ensinnäkin sitrushedelmien puristetut kuoret ja laita ne pakkaseen jähmettymään. Niistä tulee hauskannäköiset tarjoiluastiat.
Sekoita mehuun siirappi. Kaada seos esimerkiksi kakuvuokaan tai uunivuokaan, joka kestää pakastamista. Laita vuoka pakastimeen ja anna jähmettyä 2 tuntia. Sekoita jähmettymisen aikana 1-2 kertaa. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne mehuseokseen haarukalla. Laita takaisin pakastimeen ja sekoita taas kahden tunnin aikana muutaman kerran. Lopuksi jaa sorbetti annosvuokiin ja laita jälleen pakkaseen vähintään kahdeksi tunniksi. Jos käytät hedelmän kuorien puolikkaita, aseta ne vaikka muffinivuoassa pakkaseen, niin ne pysyvät pystyssä.

Kommentit valmiista tekeleistä olivat minulle: " Ei nyt niin hyvää, kun Ranskassa siinä yhdessä paikassa, mutta parempaa, kun mitä Suomessa on ollut ravintoloissa." <3 Good enough 4 me then! Oikeasti, aika ihanan makuista! Ja tuosta määrästä tulee muuten ainakin litra valmista sorbettia, joten on hyvä, jos jonossa on muutama muukin raikkaan jälkkärin fanittaja.

Kuvat:
FashionHunnyEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita