perjantai 20. helmikuuta 2015

KevätkotiMinulla oli työn puolesta tilaisuus tutustua Pentikin tiloihin ja siinä ohessa myös heidän lehdistövarastoonsa (hihii) tämän viikon keskiviikkona. Voi ihastus!!! Monelle meistä Pentik tuo mieleen vanilija-astiaston ja joulukahvin, mutta ystävät kuulkaa kun yritys on mallistoineen kaikkea muutakin. Kyseessä on nimittäin aivan ihana, samaan aikaan moderni ja kuitenkin perinteikäs suomalainen firma. Parasta on, että se vaan mennä porskuttaa näinäkin aikoina uudistukset ja kehitystyö keihäänkärkenä. Upeat suunnittelijat Lasse Kovanen ja Minna Niskakangas ovat luoneet tähänkin vuoteen lukuisia tarinoita erilaisille materiaaleille.
En kehdannut siinä työn ohessa salakuvata, mutta kehotan tutustumaan yrityksen verkkosivuihin, mistä löydät lähes kaiken, mitä Pentikistä voi vain haluta tietää. Täältä näet myös vilauksen toimiston tiloista, joissa vierailin ja voisin muuten mieluusti itsekin työskennellä tuollaisessa ympäristössä. Valon, taiteen ja tyylin ilmapiiri suorastaan huokui tiloista. Eipä silti, itse työskentelen myös luovien ihmisten kanssa, joten en voi valittaa. Visuaalisuus kuitenkin vain on seikka, joka onnistuu tekemään tällaiseen harakkaan vaikutuksen alta aikayksikön.
Sain makustella Merikadun toimistolla työtehtävien lisäksi mallistoja, jotka ovat vielä suunnitteluasteella, mutta lisäksi sain nähdä tämän kevään mallit ja ne kolahtivatkin niin, että kotiin tullessa mukanani oli useampi kassi Pentikkiä. Nyt kotona kukkivat hortensiat vihreinä keittiöpyyhkeinä, vaaleina tyynyinä ja kauniin maljakon kyljessä. Lisäksi ostin Pentik-pioneja, jotka ovat hämmästtyttävän tyylikkäitä ollakseen ns. silkkikukkia. En aikaisemmin ole niin piitannut muista kuin luonnonkukista ja aion kyllä edelleen tuoda leikkokukkien muodossa väriä olohuoneeseen, mutta kieltämättä ajatus aina kukkivista pioneista houkuttaa. Sitäpaitsi, niillähän voi vähän terästää aitoakin kimmpua. :-)
Itselleni oli muuten ylläri, kuinka kattava ja tyylikäs on Pentikin lastenmallistokin. En ole edes tajunnut. Halipupu-mallisto pehmeine lakanoineen ja astioneen taitaa löytyä myös jatkossa meiltä, kunhan jälkikasvu alkaa käyttäytyä pöydässä aavistuksen siivommin. ( lue: Nekkuli) Lisäksi tiedän jo, millä sarjalla uudista arikiastiastoamme, kunhan tuotanto tulee siihen vaiheeseen, että se löytyy kaupoista.
En tietenkään tarkoita, että kevään tullen koko koti on sisustettava uudelleen ja mieluiten kertaheitolla. Pienikin piristys riittää tuomaan kevään kotiin. Se voi tosiaan olla vaikka yksi käsipyyhe tai servietti. Valoisan ajan koittaessa kuitenkin kaikki kaunis pääsee taas eritavalla esiin. Nautitaan siis siitä!

Kuvat:
Pentik.com
FashionHunny
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita