maanantai 2. helmikuuta 2015

Myyjäismamma
Millainen oli viikonloppusi? Minä hain perjantaina ensi töikseni lasten kanssa tuoreita kukkia olohuoneeseen. Lisäksi ura myyjäisiin leipomuksia valmistavana äitinä korkattiin viikonvaihteessa. Meillä oli eilen esikoisen päiväkodin tapahtuma, joten sain harjoitella myyjäisherkkujen valmistusta ja kuljetusta ensi kertaa. Ihan uskomatonta, että aika kuluu näin! Kohta sitä ollaan jo koululaiselle leipomassa pullaa ja lisänä tulevat vielä urheiluseurojen vapaaehtoisjutut. Huh! Ainakaan jauhopeukalo ei pääse unohtumaan taskunpohjalle. Lopputulos oli pellillinen sitruunanmakuisiksi luokiteltavia leivoksia. (Todellisuudessa niihin olisi voinut kyllä laittaa vielä vähän lisää sitruunaa.) Joka tapauksessa, sitruunaisen pohjan päälle tuli vanilijakreenmiä ja suklaakeksi koristeeksi, ja sillä lopputuloksella mentiin.
Leivonnan lisäksi viikonloppu pyhitettiin yhdessäololle. Vaikka sunnuntain ulkoilusää oli kaikkea muuta, kuin raikkaan talvinen, se ei paljoa menoa haitannut. Reippaan ulkoilun jälkeen koko talo oli täynnä märkiä ulkovaatteita, vaan mikäs siinä. Ainakin kaikilla oli hauskaa ja todistettavasti olimme lähteneet pihalle loskasta huolimatta.
Huomaan olevani aikamoinen nössö nyt päiväkotiarjen alettua ja mieleni tekee kokoajan hypistellä omia lapsiani. <3 Toivottavasti he eivät koe sitä kovinkaan outona...:-D Pimeät iltapäivät tuntuvat kovin lyhyiltä töiden jälkeen, joten aikaa varsinaiselle olemiselle jää välillä aika vähän. Illat menevät ruuanvalmistuksessa ja kodin laittamisessa. Siksi kaikki muu mahdollinen aika on mukavaa viettää yhdessä, vaikka sitten kurasäässä.
Tällä viikolla saan toivottavasti valmiiksi kreisin neulomisbuumini ensimmäisen vaiheen tekeleen ja voin aloittaa vauvanpeiton tekemisen. Aikomukseni on laittaa tänne muutamat kirjavinkit, lastenvaatehöpöt ja jospa niitä tilaamiani viimeisiä ompelutarvikkeitakin alkaisi tulla pian postiin. Toivotaan aurinkoa viikkoon!

Kuvat:
FashionHunny

2 kommenttia:

 1. Voi, miten hienoja leivoksia! Mukavaa viikkoa!
  T: Nitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös äärimmäisen helppoja. Tekotapa toimii mokkapala-periaatteella, eli pellillinen uuniin ja päällinen. Sitten koristelu. Mukavaa tehdä välillä jotain uudennäköistä myyjäisiin. Mukavaa viikkoa myös sinulle!!! <3

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita