keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Pullaapullaapullaa

Terveiset eilisestä pullakirjanjulkistussessiosta! Olen ihan pullamoodissa. 
Tammelta ilmestyi eilen Olga Temosen Olgan pullakirja ja voi vitsi! Ensinnäkin kirjan tekijä on kerrassaan hurmaava ja kirjansa näköinen ja toiseksi kirjan sisältö on suunniteltu tuomaan pulla uudelleen juuri tähän hetkeen, mikä sopii ainakin minulle paremmin, kuin hyvin. 
Ihailen Olgan persoonassa mutkattomuutta ja läsnäoloa. Jos esimerkiksi haluaa syödä pullaa aamiaiseksi, voi sen ihan hyvin tehdä ja vielä myöntääkin hyvällä omalla tunnolla. :-) Eiliseen kirjanjulkkariin osallistui koko Temosen perhe jälkikasvu mukaan luettuna, joista nuorimmaisenkin sanavarasto oli ensimmäisenä tallentanut sanan "puvva". Maininnan arvoista julkkarissa oli (mieskuoro Könsikkäiden lisäksi) vielä se, että Olga oli leiponut tilaisuuteen itse tarjoilut, mikä kertoo aikamoisesta sitoutumisesta projektiin, vaikka kirja on jo painokoneesta tullutkin.
Ja sitten tarjoiluihin...tarjolla oli mm. mustikkapullaa, laskiaispullaa, rahkapullaa ja myös gluteiiniton vaihtoehto, mikä on pullalta aika hyvä suoritus. Ihanaa kirjassa tosiaan on, että tekijä on valmiiksi kokeillut ja kompastellutkin erilaisia vaiheita, joten itse ei tarvitse arvuutella, onnistuuko pullan tekeminen esimerkiksi ilman maitoa tai kananmunia. Ihan tosi! Pullaa voi Olgan mukaan leipoa niin veteen, kuin ilman kananmuniakin. Gluteiinittoman reseptin lisäksi Olga on leiponut taikinat spelttiin ja myös kokojyvään, joten jokaiselle on jotakin. Makeuttajina toimivat hunaja ja intiaanisokeri, joten ripaus nykyaikaisen trendikästäkin vanhaan kunnon pullataikinaan on tuotu. 
Minä sain ainakin eilisestä iltapäivästä niin kovan pullakuumeen itselleni, että lähiaikoina on pakko kokeilla jotain kirja resepteistä. Muistaa kannattaa, että pulla ei ole vain juhlia varten. Se on ehdottomasti yksi merkittävimmistä ruokaympyrän osista. ;-)

Kuvat:
FashionHunny 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita