keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Helatorstaille


Huh! Pääsimpäs tekemään jotain omaa ja nauttimaan kupillisesta kahvia! Viimeyön jälkeen olo oli, kuin olisin juossut maratonin. Perheen pienin päätti kaivaa pillit pussista ja tanssittaa äitiä niiden tahdissa koko yön. Meneehän se toisaalta näinkin. Tämä oli ensimmäinen kerta uusimman tulokkaan kanssa ja tiedän, ettei jää varmaan viimeiseksi. Siksi asiasta on turha valittaa ja jos mieli nitkahtaakin valituksen puolelle hetkeksi, on hyvä koittaa äkkiä keksiä jotain muuta mietittävää. Sitä paitsi vauvan yörilluttelut ovat niin lyhyen aikaa kestäviä harjoituksia. Myönnän, että yön pimeydessä minuuttikin alkaa tuntua pitkältä ajalta, mutta täytyy koittaa aina muistaa, missä kaikessa on lapsien suhteen etuoikeutettu, niin ärtymys väsymyksestä katoaa aika pian.

Tänään halusin tutkia hieman raaka-kakkureseptejä ja ehdinkin selailla muutaman herkullisen. Mieleni tekee taas hiukan sitä terveellisempää, kuten oli puhetta. Kuitenkin jotain luonnollista makeaahan sitä ihminen tarvitsee ja väsyneenä aivot suorastaan janoavat sokeria. Täytyy siis olla tarkkana. Löysin jokusen ihanan reseptin jo vanhemmista lehdistä ja sitä myöten suuntasin vielä uudelleen pähkinäostoksille. Puntarissa oli Key Lime-kakku tai vadelmasuklaakakku Maria Lönnqvistin resepteillä.Key Lime pie veti pidemmän korren! Lehdistä löytämieni Marian reseptien ohessa olen surffannut ahkerasti myös Karita Tykän blogissa, josta löytyy ohjeita useampaankin raakaherkkuun. Tätä appelsiini-suklaakakkuakin olisi ihanaa kokeilla.

Raakakakkua tehdessä on tosiaan onni, että valmistamisessa voi pitää taukoja, koska assistenttini oli tänään niin vaihtelevalla tuulella. Samoin joustavalle aikataululle on eduksi, että kakku tekeytyy pakkasessa, joten uuneja ei tarvitse vahtia. Raakakakkujen tekemisessä viehättää eniten ehkä mössäämisen lisäksi erilaiset värit! Esimerkiksi tässä ohjeessa käytetty Himalajan ruususuola on aivan ihanan sävyistä. Samoin väriä tulee limestä ja taateleista. Myös vanilijauutteen tuoksu ja ruususuolan kirpeys tuntuvat mukavan virkistäviltä keittiössä ja kielenkärjellä.

Laittelen valmiin luomuksen kuvan, kunhan se ensin tekeytyy kylmässä. Siihen asti saatte nauttia vain tekovaiheesta. Tällaista meillä nautitaan Helatorstain herkkuna. Ihanaa lomaa kaikille!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita