maanantai 11. toukokuuta 2015

Viikonalkua ja kuohuvaa


Taas livahti muutama päivä todellisessa hurlumheissä, mutta se taitaa olla kaikille ajoittain aika tuttua peruskauraa. Äitienpäivää meillä vietettiiin nyt ensi kertaa uudella kokoonpanolla ja juhlahumun jälkeen on hyvä tilaisuus yrittää vihdoin laskeutua perusarkeen. Tuntuu tosiaan, että elämä on ollut pelkkää lentoa kuopuksen syntymän jälkeen, eikä vähiten ylimääräisten terveystarkastusten vuoksi, mutta nyt kaikki alkaa olla balanssissa. Vihdoin saan siis aloittaa kotihommat! Juup. Olen ihan tosi odottanut, että pääsen siivoamaan kaappeja, laittamaan pihaa ja tekemään vaunukävelyitä pyykkikoneen pyörimisen aikana. Katsotaan, toteutuuko...

Nyt aamusella sentään sain käytyä ruokakaupassa hakemassa tuoreita marjoja, pähkinöitä ja muuta hyvää ja terveellistä kaapintäytettä. Vauvapöllyssä ruokavalio alkoi muistuttaa kahvilan listatarjontaa, joten nyt on aika tehdä ryhtiliike ja vähentää radikaalisti sokerien määrää. Lisäksi kauppojen tuoreosastoille alkaa pikkuhiljaa tulla lisää värejä ja makuja, joten ajoitukseni terveellisen suuhunpantavan suhteen osuu parhaimpaan kohtaan kevättä. Löysin muuten myös aivan ihanaa kevätjuomaa itselleni ja miksei muillekin perheenjäsenille perinteisen kuohuvan sijasta. Luomukuohuva vadelmista ja omenasta! Olen tähän mennessä, halutessani alkoholittoman vaihtoehdon, ostanut meille aina perinteistä Lehtikuohua, jota saa ihan ruokakaupoista. Se menee mainiosti kilistellessä ja sopii erityisen hyvin mielestäni lämpimille ilmoille ja puuutarhaan. Tämä nyt löytynyt Rasperry Fizz on minulle täysin uusi tuttavuus. Kyseessä brittiläinen yritys, jonka valikoimiin kuuluvat nämä kuohujuomat, pannetonet, nougaat, cantuccinit ja monet muut herkut. Kaikki tehdään luomusta ja perinteisillä menetelmillä. Löysin oman pulloni Punnitse ja Säästä-liikkeestä ollessani raakasuklaatykötarveostoksilla (sanahirviö ihanalle asialle...). Saatavilla on ainakin mustikkaa tämän vadelmanmakuisen lisäksi. Kannattaa kokeilla omaan luksushetkeen lasillista kuohuvaa kera tuoreiden marjojen!

Seuraavaksi suuntaan silityslaudan taakse selättämään viikonloppuna pestyjä pyykkejä ja kuuntelemaan Carla Brunia...ja ehkä vähän vauvan ähinää. Palataan, kunhan olen saanut kameran akut ladattua ja suunnattua ovesta ulos ihanaan kevätsäähän. Ihanaa viikkoa!

Kuvat:
FashionHunny


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita