sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ikuisuusongelma kaksilahkeisista...


Tuskin olen ongelmani kanssa yksin, jos väitän, että lasten housujen löytäminen, ostaminen, pukeminen, käyttäminen ja lisäksi itsellekin sopivien hankkiminen on lähestulkoon mahdoton tehtävä. 
Meidän perheeseemme kuuluu nykyään yksi lähes viisivuotias poika ja viisikuinen tyttö, joten ongelmia housuasioissa riittää. Viisivuotias on touhujensa kanssa vaiheessa, jossa vaatteiden pitää olla toimivia ja kuitenkin mukavia, eikä ulkonäkökään  ole tämän tyylinikkarin kohdalla huono asia. Esikoinen on nimittäin tarkka peilikuvastaan ja vaatekaapistaan. (mistä lienee peruja...?) 
Vauvan kanssa vastassa on taas toisenlaiset vaatimukset. Minusta on aina tuntunut hassulta pukea vauvaa liian "aikuismaisiin" vaatekappaleisiin, joten bodyt ja sukkahousut ovat saaneet riittää. Kuitenkin housut jalassa olisi ihan hyväkin joskus esiintyä, joten olen nyt ryhdistäytynyt asiassa ja alkanut opetella tämän vaatekappaleen käyttämistä kuopuksen kohdalla. Onhan olemassa tilanteita, joissa haalari ei aina ole se sopivin ja mekko taas on ainakin näillä keleillä ihan mahdoton ajatus. Siispä prässit ojennukseen ja sitten vaikka lämpöinen peitto päälle lämmikkeeksi esimerkiksi autolla matkustaessa.

Alapuolelle olen onnistunut kokoamaan muutamia mielestäni fiksuja ratkaisuja varsinkin jälkimmäisen vaatetettavan tarpeita ajatellen. Farkut toimivat vanhemmalla ja ovat siistit haalarista kuoriuduttaessa. Kuvassa mukana myös pari löytöä kuopukselle. Punaiset samettihousut, sekä beiget "ratsarit". Molemmissa nätit yksityiskohdat ja molemmat ovat joustavaa materiaalia. Vauvan massuli on pehmeä, kuin hattara, joten jo pelkkä ajatus kovasta denimistä, tai kiristävästä vyötäröstä ahdistaa äitiä. Siksi kannattaa valita vyötäröstä säädettäviä housuja ja ottaa myös huomioon mitoitus. Se ei nimittäin aina mene yksi yhteen lapussa lukevan numeron kanssa... 


Meidän kuopuksella on nämä vaaleanpunaiset Il Gufon samettihousut. Niissä on tosiaan se joustava kangas masun kohdalla, joten äitikin voi lopettaa hengityksen pidättämisen. 
Vauvankin vaatteissa voi olla pieniä ja lähes huomaamattomia yksityiskohtia, vaikka housuissa kyse onkin aika tavallisesta vaatekappaleesta. Punaisessa samettihousuissa söpöt rusetit. <3 Molemmat kuvan housuista ovat Mayoralin, jonka valikoimista mielestäni löytyy isommallekin tyylinikkarille kivoja juttuja.
Nämä farkut ovat käyttäjänsä mielestä supercoolit! Olen samaa mieltä. Varsinkin, kun valmis kulutus säästää äidin harmaat hiukset. Ihan jokainen itse tehtailtu naarmu housuissa ei nimittäin näy erikseen. Näihin lisäisin punotun vyön kaveriksi. Pikkukaveri on samaa mieltä. :-)

Maailman fiksuin keksintö! Vauvojen farkkulegginssit. Guessiltä molemmat. Hiukan napakampaa, kuin tavallinen trikooleggari. Kivaa, kun takataskutkin on laitettu farkkumaisesti. Nämä voi vain vetää jalkaan! Le Bunuell ja Marika ovat asialla jälleen. Nämä harmaat lähtivät mukaan viime kerralla Nekkulille.

Seuraava haaste onkin sitten oma pukeutuminen, joka on aikalailla muuttunut työpaikalta kotiin jäätäessä. Kynähameet ja mekot, joiden vannoutunut ystävä olen, roikkuvat tällä hetkellä nätisti vaatehuoneessa odottamassa parempia aikoja. Vuoroon ovat astuneet farkut ja tanskalaisen MosMoshin reisitaskuhousut. Ne ovat huikeat tässä elämäntilanteessa! Ensimmäisen mammalomani aikana löysin naisellisia reisitaskuhousuja Ralp Laurenilta, mutta nyt on jo sen verran kulunut aikaa, että nuo valkoiset ja vaaleat housut on saanut päivittää näillä uutukaisilla. Mosmoshin housut käyvät mielestäni sekä kevääseen, että nyt kuluvaan talveen. Lisäksi naiselliset taskujen niitit ja korukivijäljitelmät auttavat yhdistämään housut jopa siisteihin kauluspaitoihin. Helsingissä Mosmoshia myy ainakin Delly, joka yllätys yllätys, sijaitsee lempparikadullani Bulevardilla. Tällähetkellä päälle löytyvät aikaisemman sesongin housut, mutta odotan jo, millaisia värejä ja kuoseja kevät tuo tullessaan.

Päivän asu on tietysti Mosmoshin housujen ympärille rakennettu. Tähän asuun voi yhdistää vähän ronskimmankin laukun. Hauskinta housuissa on, että ne toimivat sekä pitkien saappaiden kanssa, että MoonBootsien kaverina.

Pants: Mosmosh
Top: Rosemunde
Scarf: BeckSöndergaard
Boots: A Pair
Bag: Céline


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita