torstai 20. helmikuuta 2014

Keittiömaniaa

Olen saanut päähäni uudistaa hiukan astiastoamme. En ole kyllä vielä kertonut tästä ajatuksesta kenellekään muulle perheessämme, mutta tämän postauksen jälkeen se ei liene salaisuus. Eli tiedoksi kaikille kotona, meille on tulossa keittiöön jotain kivaa. 
Keittiömme on aikalailla toimiva nykyiseen elämäntilanteeseen, mutta joku juttu on jäänyt puolitiehen. Muutamat kaapit ovat varmaan vieläkin muuton jälkeisessä tilassa, ja arkiastiat on kerätty sieltä sun täältä.
Hurmaannuin niin täysin viime viikolla Country Whitesta, että olisin voinut tuoda koko Tuomarinkylän kartanon mukanani meille. En kuitenkaan vielä uskaltanut, koska tarvitsen jonkilaisen suunnitelman, että kokonaisuus pysyy hanskassa. Tykkään tosi paljon IB Laursenin Mynte astioista, mutta saatan arvata, että niille meilä on porttikielto. Kotimme on hyvinkin skandityylinen ja pelkistetty (mikäli pikkulapsiperheen koti nyt sitä voi olla...). Eli tyyliin sopisivat enemmän Design Lettersin tyyliset jutut. Toisaalta, voisihan sitä hommaa rikkoa vaikka Selettin kahvikupeilla. Ne on ihanan krumeluureja ja hauskoja!
Joku tässä Selettin kahvikuppisetissä vaan kiehtoo... Kahvaa saa keltaisen lisäksi ainakin pinkkinä, sinisenä ja vihreänä.
IB Laursenin Mynte puolestaan on ihan huippu romanttisuudessaan. Vitsi! Haluan tuollaisen keittiön, missä kaikki sointuu yhteen. Aion kyllä nyt alkaa rakentaa sellaista.
Nuo yläpuolella olevat kuvat ovat haavekeittiöstäni. Hyvänä kakkosena tulee keittiö, jossa reaalimaailmassa puuhaan. :-) Se on enemmän Arne Jacobsenin Design Lettersille tyypillinen ympäristö. Kaveriksi kirjainastioille voisi suunnitella lasisia lautasia ja myös ruokaisluvälineitä, jotka olisivat jotain muuta kuin ....sitä perinteisintä suomalaista. Design Lettersillä on kait myös keittiöpyyhkeitä, joten ei tarvitse sitten yhdistää tuohon pelkistettyyn mitään vohvelikangasunelmia. (Katkeran ja turhautuneen nurinaa...mieheni ei ole ihan suurinpia maalaisromanttisen sisustustyylin ystäviä.)
Aion nyt aloittaa projektin, jossa saadaan keittiö vallitsevilla reunaehdoilla sen näköiseksi, että kaappeihin kurkistaessakin tyyli säilyy. Kommentteihin saa laittaa hyviä ideoita moderneista ja viileän tyylikkäistä astiasarjoista. Tällä hetkellä keittiössä on kivitaso, rosterikoneet, Artekin String-seinähylly ja Calligariksen L'Eau tuolit läpinäkyvänä, savun värisenä ja saman merkin pyöreä korkeakiilto pöytä valkoisena. Eli ei Mynteä, vaan jotain joka rokkaa.... Mitä se voisi olla?

Aion silti kokata tulevaisuudessakin Odd Mollyissani, jos minua huvittaa! Sovin sisustukseen tahi en.

Kuvat:
IB Laursen
Seletti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita