tiistai 18. helmikuuta 2014

Mamimuistoja

Tämä hetkellinen mielen herkkyys johtuu varmaan siitä, että sain eilen lääkäriltäni ukaasin lopettaa imettämisen. Tyttö on kuusi kuukautta ja kasvanut kohisemalla. Niin kohisemalla, että äitinsä pääsee valotolpan taakse piiloon. Kävin sovitusti sanomassa lääkärille päivää, ja hän totesi ykskantaan, että se loppui muuten nyt. Yritin vähän, että pikkuinen näyttää kyllä mieltään, jos ei tarjoilu pelaa, mutta perusteellinen keskustelu ja lähestulkoon puhuttelu sai vakuuttuneeksi. Joka tapauksessa...pisti muistelemaan viime kesää ja raskausaikaa, joka meni valtaosin loistavasti, lukuunottamatta muutamaa viimeistä viikkoa. 
No, mamimuistojen ohessa on kivaa muistella myös mamimuotia kohdallani. :-) Vetelin tyylilleni uskollisesti koko raskausajan koroissa ja muissa virityksissä. Vielä viimeiset viikotkin, vaikka nilkoista alaspäin ei voinut puhua ihan mistään gasellimaisuudesta. :-)
En tämänkään raskauden aikana hommannut ainuttakaan äitiysvaatetta. Varmaan siksi, koska en tarvinnut niitä ensimmäisessäkään raskaudessa. Minulla on sitäpaitsi joidenkin sivullisten mielestä vaatteita ihan herran kyllä ja vaikka mihin tarkoituksiin. Menee siinä äitiyslomatkin samoilla. Ajattelin itsekin, että jos hommaan vielä erikseen vaatteita raskauttakin varten, talomme repeää nurkistaan. 
Alla hieman inspiraatiota mamimuotiin, mikäli on ajankohtaista jollekin.
Vasemmalta oikealle:
Äitienpäivänä 2013 menossa lounaalle. Jalassa Givenchyn korkkarit ja päällä Puccin mekko. Kätsy mekko muuten. Tulppaanin mallinen ja varustettu hauskoilla sivutaskuilla. Pitääkin joskus laittaa siitä kunnon kuva tänne. On vaaleanpunaisena ja Pucci-printillä 2014 kevään muotiin myös ajankohtainen. Takki on muistaakseni ikivanha Patrizia Pepen trenssi. 
Seuraavissa muutamissa kuvissa mennään selfiellä näköjään.:-) No, tuo hattukuva on Issan tunikamekossa ja päällä Helmut Langin kevyt "takki". Sanoisin pitkä cardigan, mutta villatakki-sana ei oikein ole ihan sama asia. Hattu on Eugenia Kimin. 
Kreikkalaistyylissä ollaan jo aika pitkällä raskaana. Muistaakseni mennään elokuun alkua 2013 ja Nekkuli syntyi samassa kuussa. Mekko on Forteforten, jota merkkinä rakastan. Hiuspanta on Maison Michelin. Vikassa kollaasin kuvassa on päällä ihana suomalainen, Sanna Saastamoinen-Barroisin pellavamekko. Näyttää kivalta ihan ei-raskaanakin.
Tässä salamoidaan Luisa Ceranon mekossa. Mekko on ollut tosi kovassa työkäytössä ennen tätä. Raidat näytti hauskalta pallomahan päällä. :-)
Tässä ollaan menossa aurinkoisella laivakyydillä Ruotsiin. Kannella piti olla neuletakki päällä. Suosittelen muuten pitkiä neuletakkeja raskaanaollessa. Omani merkkiä en muista, mutta kätsy, kun oli vaan yksi nappi ylhäällä, josta kiinnitys. 
Tämä kuva olikin jo aikaisemmin jossain postauksessa. Maksimekko ansaitsi kuitenkin toisenkin esiintymisen. Ja DVF. :-) Kuvassa siis Furstenbergin silkkisifonkimaksimekko ja Givenchyn gladiaattorisandaalit koroilla.
Kesä oli ihanaa aikaa odottaa! Heh, tiedän, että tässä lähipiirissä todetaan nyt, että eipä aina kuulostanut niin ruusuiselta. Oikeasti, oli se kivaa! Ei tarvinnut miettiä paksuja ulkotakkeja masun peitoksi tai pelätä liukkaita katuja.
Ja palkinto odottamisesta oli ihan mahtava!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita