maanantai 3. helmikuuta 2014

Muistatko vielä Roxannen?
Tai paremminkin, muistatko vuoden 2005 ja Woody Allenin trillerin Match Point? Tämän elokuvan ansiosta sekä rakas Roxanne, että Scarlett Johansson sinkosivat viimeistään maailmantietoisuuteen. Elokuvassa superkaunis Johansson kulkee viettelevänä Mulberryn Roxanne olalla heiluen. Ja tuon elokuvan jälkeen, löytyi laukku jokaisen itseään fashionistana pitävän olalta. Nyt koko laukkua ei taida enää saada mistään. Huvittavaa on, että vaikka nyt ei ole kyse mistään superkalliista designerluomuksesta, on tämä laukku mielestäni yksi lähihistorian oivaltavimmista suunnittelultaan. Näistähän taisi tehdä näköisversioita useampikin ketjuliike. Oma versioni kesti hyvin opiskeluaikaista laiminlyöntiäkin, ja nahka on vain parantunut ajanmyötä. Laukkufriikillä, (niin, siis olen myös kunnostautunut sillä saralla) vanhemmat hankinnat tuppaavat muuttojen ja elämänmuutosten ohessa joskus hautautumaan uudempien alle. Innostuin siis todella huikeasti nähdessäni laukkujeni takarivissä kulman cowboynruskeaa Mulberryn Oak-sävyä. Jess! Kulmasta kiinni ja tiukka reuhtaisu.

Laukku oli hieman säikähtäneen näköinen kieltämättä, joten soitin Fabianinkadulle Mulberryn myymälään ja kysäisin neuvoa. Olin juuri tehnyt pari muuta hankintaa, joten tytöt auttoivat mielellään. Koska nahka on Roxannessa tukevampaa, kuin esimerkiksi pikkuruisessa saman merkin Lillyssäni, uskalsin kulmaan kokeilla Collonil classic geeliä. Kaikki pintanahkaiset tuotteethan kannattaa aina sprayata ennen käyttöönottoa, mutta koska tässä tapauksessa on kyse lähes kymmenen vuotta vanhasta yksilöstä, oli siihen jo tipahtanut vesipisara, jos toinenkin. 
Olen aikoinani valinnut Mulberryltä juuri noita konjakin värisiä Oak-tuotteita, koska niissä pito parantaa nahkaa, eikä ole niin väliksi, jos hiukan sade osuu laukkuun. Célinen Mini Luggage esimerkiksi pysyy tihkusateessakin visusti omassa laukkupussukassaan.

Joka tapauksessa, tarvittiin vauvan pukluriepuja muutama kappale, puhdas kylpyhuoneen lattia ja pyyhe, jonka päällä laukkua pyörittelin, sekä tuo geelipurnukka. Sitten vain puuhaksi pieni osio kerrallaan ja samalla metalliosat juoksussa kiillottaen, jottei geeliä jää niiden mutkiin isoiksi kasoiksi. Ja tässä laukussahan niitä metalliyksityiskohtia piisaa. Hommassa piti olla huolellinen, ettei käytä geeliä turhan paljoa kerralla, vaikka paksu nahka imaisikin noiden vuosien jälkeen ainetta paljon. 
Kun olin saanut laukun käsiteltyä, täytin sen sanomalehdellä melkein palloksi, ja käänsin nurin päin, suuosa lattiaan siis ja liepeet sivuille avattuna. Näin mikään osa ei ollut taittuneena, jotta geeliä olisi taas jäänyt johonkin kohtaan liikaa. Joku sanoo nyt, että eikö laukun kaunis sävy tummunut tuosta? Kyllä, ja siksi teinkin tällaisen perusteellisen käsittelyn vasta näin iäkkäälle laukulle ja harkinnan jälkeen, jolloin sain kaikki täplät pois siitä ja laukku on kuin uusi! Kaupasta ostettua Mulberryä en ikinä Collonelilla käsittelisi, koska huokoinen nahka on niin kaunis ja koskematon uutena. Joka tapauksessa, tästä yksilöstä tuli ihana jälleen! Hiukan laukku oli kuivuneena jäykähkön oloinen, mutta notkistui sitten taas. Kuivumiseen pitää todella antaa laukulle aikaa, koska paksun nahan kuivuminen kestää. Itse annoin laukun olla rauhassa päivän, pari. 

Kaapistani löytyy myös samaan hengenvetoon tuo Roxanne tote, joka on kiitävää lakeeria. Oma versioni on puhtaanvalkoinen ja kultaisilla metalliosilla. Tälle laukulle on vain käynyt niin, että se oli aikanaan esikoisen kohdalla sopivan iso yökyläreissuille tavaran pakkaamiseen. Nykyäänkin poikani pakkaa tavaransa famolle mennessään tuohon laukkuun, joten se siitä. Kerran kun yritin ottaa laukkua jumppatavaroille, totesi: "Miksi sä äiti lainaat mun laukkua?" Hyvin tunnistaa poika tyylikkään sen nähdessään. Eihän kukaan ole viisivuotiaalle sanonut, että katsoppas ikonista Roxannea! Silmä kauniille periytyy geeneissä. <3Päivän asu:
Bag: Mulberry Roxanne
Blouse: Samuji
Pants: Hugo
Scarf: Delly, omaa mallistoa
Jewellery: Pernille Corydon ja OXXOUlkona päälle:
Beanie: Balmuir
Sunglasses: Louis Vuitton
Jacket: Newhouse
Gloves: Fancy Fanny
Boots: MoonBoots
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita