lauantai 22. helmikuuta 2014

Oikea päivä ja oikea suklaakakkujen kuningatar

Uskomattoman harmaa viikko vain jatkuu! Millä ihmiset jaksaa taistella tätä harmautta vastaan? Tänään on muuten oikea päivä. Siis oikea päivä juhlia viittä vuotta. Eilisten lastenjuhlien jälkeen sai ladata akut uudelleen tämän päivän synttäririentoon. Onneksi vuorossa oli rauhallisempi versio edellisestä.
Muistan päivän viisi vuotta sitten, kun minusta tuli äiti. Viikonloppu oli huomattavan erilainen ihan synnyttämisestä huolimattakin. Oli nimittäin sydäntalvi. Lunta ja pakkasta riitti. Mies lähti edellisenä aamuna pelaamaan sählyä ja soitin sen takaisin treeneistä viemään sairaalaan. Seuraavana aamuna synnytys käynnistettiin ja illalla me oltiin perhe. Poika oli laskiaisen vauva ja vielä sunnuntailapsi. 
Tuntui rauhalliselta. <3
Tänään herättiin vesisateeseen, lapsia on kaksi ja hurlumhei alkaa aamusta. Vedettiin lounasretkellekin kumpparit jalkaan, kun taivaalta tuli vettä. 
Aamusekoilun jälkeen saatiin lounasajan lähestyessä kaikki ovesta ulos ja suunnattiin lounaalle synttärisankarin toivomaan paikkaan. 
Kyseinen paikka on muuten mitä kaunein ympäri vuoden, mutta tänään harmaus kyllä teetti työtä paikan kauneuden ylistämisessä. :-) Joka tapauksessa, tästä tavernasta saa erittäin hyvää ruokaa ja lapset viihtyvät myös. Lisäksi sinne on kivaa suunnata lämpimillä keleillä istumaan niin mamilounaalle ystävän kanssa, kuin viinilasilliselle illan tullen oman puolison kanssa. Edellinen kerta on kyllä...ennen kahta lasta. :-) Talvella paikka on mitä parhain kuuman kaakaon nauttimiseen, kun jäälle pääsee pulkan ja suksien kanssa ravintolan kulmalta. 
...nyt vaan puuttuu ne jäät ja pulkka...

Kotiintultua vietettiin vielä kertaalleen synttärijuhlia.
Kakun tein tälle päivälle helpoimman kaavan mukaan. Ensinnäkin tämä kakku oli sankarin toive ja toiseksi se on maailman helpoin ja mukautuu hiukan erilailla tilanteen vaatiessa.
Kyseessä on suklaatryffelikakku. Nam! Pohja on ohut kakkutaikinapohja ja päälle tulee PAKSU kerros suklaatryffeliä, jonka voi maustaa mielensä mukaan. Kaveriksi sopii espresso, mutta tummapaahtoinen tavallinenkin kahvi sopii. Kakku tehdään kohtalaisen pieneen vuokaan, koska se on aika tuhti. Tämän kokoisesta kakusta riittää ainakin kahdelletoista vieraalle, jollei enemmällekin määrälle.

Tässä kuitenkin ohje:
POHJA:
75g voita
75g sokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
75g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
25g kaakaojauhetta
50g mantelirouhetta, 
jonka voi vaihtaa halutessaan vaikka mihin. Mietin juuri, että voisihan pohjassa olla mantelien sijaan vaikka kuivattuja hedelmiäkin, niin siitä tulisi jouluinen kakku...sopisi tumman truffelin kanssa.
TÄYTE:
350g tummaa suklaata (itse laitan sinnepäin...)
100g voita (sama juttu)
3dl kuohukermaa
75g pikkuleivänmuruja (esim. Marie...)
vaihtoehtoisesti:
3rkl tummaa rommia, cointreauta, appelssiinimehua...
  • Voitele irtopohjainen vuoka (20cm halkaisija) ja peitä pohja leivinpaperilla. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
  • Siivilöi jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja mantelirouhe ja hämmennä ne varovasti sekaan puuhaarukkaa käyttäen. Puuhaarukka on tärkeä. ;-) Siirrä taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoasta ja siirrä ritilälle jäähtymään. Putsaa vuoka sillä aikaa ja siirrä jäähtynyt kakku siihen takaisin.
  • Tryffelipäällyste: Sulata kattilassa suklaa voin ja kerman kanssa. Ole varovainen lämpötilan kanssa ja valitse pienehkö kattila, muuten palaa helposti. Hämmennä jatkuvasti. Anna jäähtyä ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin. Vatkaa massaa hyvin puulusikalla ja nosta takaisin jääkaappiin uudelleen 30 minuutiksi. Vatkaa jälleen ja lisää pikkuleivän murut, sekä rommi/ joku muu. Itse laitoin tänään appelsiinimehua ja lisäksi raastoin yhden appelsiinin kuoren joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada kakkupohjan päälle ja nosta jääkappiin ainakin 3 tunniksi.
  • Päälle sopii koristeeksi suklaaseen dipattuja mansikoita, ananaskirsikoita, macaronseja jne...
  • Vuoasta irroitetun kakun reunat ovat vähän repaleiset. Voit siistiä ne veitsellä, peittää vaikka dominokekseillä, suklaakermalla, painaa niihin strösseleitä, jne...
  • Mietin juuri tässä lennossa, että sekä kakkupohjaa, että suklaamassaa voi maustaa jouluisilla mausteilla ja toisaalta tryffeliin sekoittaa vaikka Marianne rakeita... voi siis tehdä kaikenlaisia versioita.
  • Nosta kakku ennen tarjoilua jääkaapista ainakin 15 min ennen tarjoilua. On niin jämäkkää, että hyvä, jos ehtii hiukan pehmetä ensin.

Kakun koristelun jälkeen mami veti korkkari jalkaan ja tukan nutturalle. Meidän kakun päällä oli koristeena tänään pikkuauto. Se oli sankarin toive, joten vähälläpä pääsin. :-)




Päivän juhla-asu:
Top: Liu Jo
Jeans: Denim&Supply Ralph Lauren
Pumps: Isabel Marant pour H&M
Earrings: Misst
Necklace: Cecilie Melli











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita