keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Päivä Stockalla...

Vietimme eilisen päivän Nekkulin kanssa Helsingin Stockmannilla fiilistelemässä kodinosaston ihanuuksia. Minun on pitänyt jo jonkin aikaa hankkia kotiin lisää pyyhkeitä ja muita kylpyhuoneen tarvikkeita. 
Lapsen kanssa liikkuessa on vaan jotenkin helpointa suunnata paikkaan, josta saa lähes kaikkea samalla kertaa. Lisäksi lastenhoitohuoneet ovat kohtalaisen siistejä ja itsekin saa tarvittaessa kahvia ja ruokaa viihtyisässä ympäristössä. 
Yleensä, kun pääsen yksin kaupoille, en tosiaankaan ensimmäisenä ole ostamassa kylpyhuoneen sisustusta, vaan katselen lähinnä itselleni jotain turhanpäiväistä. Kotona oli kuitenkin juuri siivottu, ja siistiin kotiin on ihaninta hankkia juttuja, niin kukkia, kuin muutakin.


Katselin La Compagnie de Provencen tuotteita pitkään ja hartaasti. Olen Marseillessa matkustaessani vieraillut toisella, hyvin vanhalla saippuatehtaalla, Marius Fabren tehtaalla. Siksipä tässä loskasäässä Stockmannin saippuahyllyt tuoksuineen saivat ajatukset aika nopeasti liitämään. 

Marius Fabren saippuatehdas sijaitsee Salon-de-Provencessa Etelä-Ranskassa. Tehdas on perustettu jo vuonna 1900 alueelle, joka on ollut oliiviöljyn suurtuottaja. Perustaja Marius Fabre oli vain 22-vuotias aloittaessaan liiketoimintansa. Nykyään 110-vuotias yritys on vieläkin perheen omistuksessa, ja tuottaa saippuaa perinteisellä tavalla. Valikoimista löytyy myös heidän salaisella reseptillään kehittämänsä ns. musta saippua, (le savon noir à l'huile d'olive) joka on nimensämukaisesti kuin paksua moottoriöljyä. Ranskalaiset laittavat tätä nestemäistä tököttiä jopa pyykinpesukoneisiinsa ja puhdasta vaan tulee. Saippuan lisäksi Marius Fabren valikoimiin kuuluu kosmetiikkaa. Kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisesti, alkuperäisellä menetelmällä valmistettuja. Tämän olen saanut itse tuossa hurmaavassa ympäristössä todistaa. Jos haluat, voit tutustua Marius Fabren sivuihin täältä


Marius Fabren tehdasalueen ja saippuamuseon pääsisäänkäynti.

Me emme päässeet Nekkulin kanssa siis saippuahyllyä pidemmälle, ja mukaan tarttuivat tuon La Compagnie de Provencen yhtälailla ihana oliivisaippua, sekä kylpyhuonetuoksu. Meillä on onneksi sen verran korkealla tuo hyllytaso kylpyhuoneessa, että nuo tuoksut tikkuineen uskaltaa siihen asetella. 
Kun saippuat oli hommattu, katsastimme hiukan pehmoisia pyyhkeitä eri merkeiltä. Tietysti päässäni on mielikuva täydellisestä kylpyläosastosta, jossa kaikki on sävy sävyyn, pyyhkeet aina pehmoisia ja uutuuden pörheitä, ilmassa leijuu aromaattinen huonetuoksu ja mahdollisesti taustamusiikin saa haluttaessaan päälle. Tällä hetkellä tuohon unelmaan on vielä matkaa.Nyt eteerisen öljyn korvaa Sophie La Giraffen babyöljy, huonetuoksu on välillä hyvinkin pukluinen ja taustamusiikki huumaa joskus korvia hoitopöydältä käsin. Jokatapauksessa, ne pyyhkeet aion kyllä hommata. Tänään aikaa oli vain pikaiseen fiilistelyyn.

Lexingtonilla Nekkulia kiinnostivat enemmän nallet, kuin pyyhkeet. Ovathan nuo kieltämättä aika suloisia.


Ostin  tummansävyiset putelit meidän yläkertaan, ja mielestäni ne kyllä  veivät hiirulaisen askeleen lähemmäksi unelmaani. 


Stockamamman päivän asu:
Top: Marni 
Jeans: Notify
Pumps: Isabelle Marant pour HM
Earrings: Maria Nilsdotter
Cuff: Giambattista Valli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita