keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Lemoncurd with love


Lontoosta jäi päälle joku brittiaksentti, joten laskeutumista Suomen kevääseen piti eilen loiventaa tekemällä lemoncurdia, eli kotoisesti sitruunatahnaa. Lisää Lontoonvinkkejä siis tulossa, mutta tähän väliin kirpakkaa potkua. Rakastan sitruunatahnaa! Se ei ole niin äkkimakea itsetehtynä ja sopii monenlaisiin juttuihin. Skonssien kanssa, pannarin kanssa...Englantilaisittain, halusin sitä tietty aamiaiselleni, mutta tahnalla voi täyttää leivonnaisiakin. Todella toimiva resepti on sitruunatahnalla täytetyt lusikkaleivät. Kannattaa kokeilla. Silloin tahna kannattaa jähmettää kunnolla jääkaapissa ennnen noiden herkkujen täyttämistä. Nythän on pääsiäinenkin vielä tulollaan, joten värinsä ja makunsa puolesta sitruunatahna sopii siihenkin. :-)

Tarvitset:
  • 6 kananmunaa
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • 3dl sokeria
  • 2dl sitruunamehua (n. 3 sitruunaa, riippuu vähän minkä kokoisia on käytössä)
  • n. 150 g huoneenlämpöistä voita
Sitten vaan:
  1. Vatkaa kananmunan kevyesti rikki ja sekoita niiden joukkoon sokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu. Laita seos hiljaa kiehuvan vesihauteen päälle ja sekoita kokoajan, kunnes tahna alkaa sakeutua. Itse käytän metallisia kulhoja ja kattilaa tässä. Muista se sekoittaminen, vaikkei seos heti sakeutuisi. Muuten voi kananmunat äkkiäkin jähmettyä...:-/ Aikaa menee sakeuttamiseen n. 15 min...
  2. Ota kulho pois hauteen päältä ja lisää voi nokareina joukkoon. Sekoittele, kunnes voi sulaa mukaan ja tulos tasainen. 
  3. Siivilöi tahna kohtalaisen tiiviin siivilän läpi. Tulee kauniimpi lopputulos. Siivilään jää ylimääräiset kuoret ja vaahto, sekä mahdolliset epätasaisuudet.
  4. Laita lämpimiin, puhtaisiin purkkeihin. Tästä määrästä tulee tuollainen yksi isompi purnukka siivilöityä, kullanväristä herkkua. :-) Nauti! Tahna säilyy jääkaapissa n. viikon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita