maanantai 28. huhtikuuta 2014

Viikonlopun sisustusprojekti

Kuinka viikonloppusi sujui? Meillä jatkui yh-viikkis sunnuntaihin asti, jolloin viimein sain hiukan miettiä, mitä on tullut tehtyä. :-D Lapset ja kotipuuhat pitivät yllättävän kiireisenä. Lauantaina laitoimme etupihan sisäänkäyntiä ja sunnuntaina kokkailin jälkikasvulle. Ehdin myös piipahtamaan Tuomarinkylässä, joten siitä viikon aikana :-)
No siitä lauantain sisustusprojektista...Mielestäni saimme sisäänkäynnistä näppärän näköisen. Ongelmana on ollut meidän pieni eteinen. Se on siis todella mikrokokoinen! Siksi se on myös keväisin täynnä hiekkaa, koska eräs pihapelaaja kuljettaa kengissään hiekkaa sisään kuutiokaupalla. Ei niin, etteikö hän olisi tarkka siisteydestä. Hiekkaa vaan tulee kengänpohjissa vakiomäärä sisälle, vaikka mitä tekisi. Seurauksena tästä on se, että Nekkuli konttaa eteiseen ja on kaulaan asti musta vaatteineen. :-/ Imuroin meillä noin sata kertaa päivässä ja pesen lattioita, joten tervetuloa vaan tekemään tupatarkastusta.
Jokatapauksessa, meidän sisäänkäynti on kohtalaisen lähellä pihakatua, joten näkyvyys kadulta ovellemme on esteetön. Siksi siisti ja kaunis sisäänkäynti on myös ympäristölle huomionosoitus.
Lauantaina kävimme hakemassa maton oven edessä olevalle laatoitukselle. Laatoituksen yllä on katto ja vieressä kiinteä, sisäänkäyntiin kuuluva penkki, joten ajattelin seuraavaa: kesällä kengät voi vaikka riisua jo ennen sisääntuloa ja helteellä ne voi jättää jopa ulos. Penkille voi istahtaa ja sinne siis sopii muutamat tyynyt kenkien laittoa varten. Väriä tuo kauteen sopiva istutus. Nyt korissa on jo parhaat päivänsä nähneitä helmihyasintteja, joiden sipulit aion säästää myöhempää varten. Talvella korissa asuivat kanervat ja nyt siihen voisi laittaa vaikka orvokkeja, kun yöt vielä lämpenevät.
Matto on ulkokäyttöön sopiva, mutta käsittelin sen vielä likaa ja kosteutta hylkivällä suihkeella, jonka pitäisi toimia 1-2 vuotta maton pinnassa. Saapa nähdä, katsotaan. Maton väriksi valitsin harmaaseen taittavan, vaikka luonnonvalkoistakin olisi ollut tarjolla. Pelkään, että mattoon jää kulkuväylälle musta "polku". Harmaa on siinä suhteessa armollisempi.
Pehmoiset tyynyt käsittelin samaisella suihkeella, mutta aion kyllä väliin ottaa ne sisäänkin. Varsinkin jos tulee oikein kova myräkkä. Katos kyllä suojaa penkkiä ja tyynyjä, mutta better safe than sorry...
Sisäänkäynnin nurkkaan löytyi nahkareunusteinen kori palloja ja muita pelivälineitä varten. Voliá! Valmista tuli. :-) Aion vielä nostaa kaiteelle johonkin kohtaan kukkalaatikon, kunhan löydän sopivan ja silmää miellyttävän.
Varaston oveen löytyi vielä vekkuli perhoskoriste, joka oli viisivuotiaan ostos. <3 Parempi se on, kuin syksyllä itse askarreltu jouluseppele, joka on roikkunut ovessa.
Tällaista siis mahtui meidän viikonloppuun. Tästä se vappuviikko alkaa ja sitä myöten keväiset aiheet jatkuu. Huomiseen!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita