keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Huomenta aurinko!

Tämä viikko on kyllä alkanut harvineisen harmaana, mutta katsokaapa ikkunasta nyt ulos. Ihana aamu!  Tälle illalle on luvassa jalkapallokentän laidalla seisoskelua, joten lämmintä vaan päälle ja ennen kaikkea tankkaus. :-) Eilinen päivä kului ihanien ystävien seurassa mamilounaalla. Illalla vuorossa oli pään täydeltä skarppausta, koska sain osallistua Helsingin Ekonomien järjestämään sijoittajailtaan NAISILLE. Aihe ei varsinaisesti sivua fashionia eikä hunnya, mutta voi olla, että postaan siitä silti. Ei-kotiäiti-osa minusta kaipaa välillä omien ajatusten rustaamista ylös noiden vaaleanpunaisten aiheiden ulkopuolelta. :-)
Huomio siis kaikki, jotka eivät halua lukea rahasta, pankaa kone hyllylle huomenna. Samalla vältytte katsomasta erittäin kauniita kuvia mm. Väinö Aaltosen pronssiveistoksista.

Tänään kuitenkin postataan sokerista ja kanelista, eli niistä pikkutyttöjen tekoaineista. :-) Sadepäivä on nimittäin parasta aloittaa tukevalla kasalla French toasteja. Kyse on perinteisistä köyhistä ritareista, jotka kuitenkin pullan sijaan tehdään paahtoleipään ja lopuksi vielä pyöritellään kaneli-sokeriseoksella. Huh!

Tarvitset:
 • Paahtoleipää 4 viipaletta ( Riittää mainiosti meillä, koska viisivuotias saa yhden, mies kaksi ja puoli ja minulle riittää puolikas. Nämä on niin tukevia!)
 • 2 kananmunaa
 • sopivasti maitoa, eli ts. 1/2 litraa ainakin (Minä haluan, että leipäviipaleet on ihan kokonaan pehmenneet maitoseoksessa.)
 • voita paistamiseen
 • n. 2 rkl kanelia ja 2 dl sokeria 
 • lisäksi kermavaahtoa, nutellaa, vaahterasiirappia, hilloja, jäätelöä, what ever you like!
Sitten vaan:
 1. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Voit lisätä hiukan suolaa joukkoon, jos tuntuu siltä. Yleensä leivässä on kyllä ihan tarpeeksi suolaa.
 2. Laita kaneli ja sokeri lautaselle valmiiksi sekaisin.
 3. Anna leipäpalojen pehmetä maidossa kunnolla sillä aikaa, kun paistinpannu lämpiää ja voi sulaa pannulle. Nostele varovasti yksi kerrallaan pannulle paistumaan. Voit pienentää lämpöä hiukan, jottei pinta pala. Käännä paiston puolessa välissä. Muutama minuutti riittää ja tarkoitus on siis vain ruskistaa ja lämmittää leipäset. Voit joutua hiukan lisäämään voita paiston edetessä... :-o
 4. Nostettuasi valmiiksipaistetut leivät odottamaan, anna niiden ihan hiukan jäähtyä, ettei sokeri sula kokonaan kuumien leipien pintaan.
 5. Pyörittele leivät kaneli-sokerissa.
 6. SYÖ
Tästä siis virtaa tähän päivään. Ei ole mikään ihan terveysaamianen taaskaan, mutta kaippa sitä joskus saa hiukan herkutella. Huomenna tiukkaa asiaa sitten. Nyt voi vielä nauttia noista äitienpäivän upeista hortensioista. Hui! Ne on melkein oman pääni kokoisia. ;-)

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita