maanantai 26. toukokuuta 2014

Tomaattinen ahvenpata a la Gloria

Viikonloppuna tuli tehtyä ruokaa uusimmasta Glorian ruoka&viini -lehdestä. Tykkään tuosta lehdestä ihan todella ja se on tullut postilaatikkooni jo monta vuotta. Tälläkertaa piti tietysti hyödyntää juuri sesongin raaka-aineita. Taskussa on sesonkiin sopivia muitakin reseptejä, mutta koska tuo uusin lehti kolahti luukusta viime viikolla, pääsi tämä resepti heti kokeiluun. Syynä reseptin valintaan viikonlopun ruuaksi oli valmistuksen nopeus, helppous ja puhtaat maut. Lauantaina meillä paahtavan päivän päätteeksi tarjoiltiin siis tomaattista ahvenpataa. 
Pakko muuten todeta, että ruuasta tuli myös erittäin kaunista. Paistettu ahven oli lauantai-iltana kauneinta, mitä tiesin ja hehkutin ruuan esteettisyyttä koko huushollille. Mies oli varmaan ihan korviaan myöten täynnä hehkutustani. :-D

Tarvitset:

  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kesäporkkanaa
  • n. 8 varhaisperunaa (koosta riippuen)
  • oliiviöljyä kuullottamiseen
  • 1 prk kirsikkatomaatteja
  • n. 3dl kasvislientä
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
  •  1rkl pieniä kapriksia
  • (suolaa)
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • basilikanlehtiä koristeluun
Lisäksi:
  • n. 400g ruodottomia ahvenfileitä
  • voita paistamiseen
  • sormisuolaa
  • valkopippuria


  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota kesäsipulin varret talteeen koristelua varten. Harjaa perunat ja porkkanat. Viipaloi ja kuutioi ne.
  2. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää porkkanat ja perunat. Kaada pannuun tomaatit ja kasvisliemi. Mausta sokerilla. Anna porista miedolla lämmöllä n. 15 min, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisäile kasvislientä tarvittaessa.
  3. Lisää pataan kaprikset ja oliivit. Rouhi joukkoon mustapippuri ja halutessasi suolaa. Kasvisliemessäkin on muuten jonkin verran suolaa, joten huomioi tämä ja maistele sopiva suolan määrä.
  4. Taputtele ahvinfileet kuivaksi talouspaperilla. Paista niitä muutama minuutti molemmilta puolilta voissa pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nostele pataruuan päälle. Koristele sipulinvarsilla ja basilikalla.
Gloriassa oli myös vinkki, jos et halua paistaa kalaa pannulla. Pienennä ahvenet paloiksi ja laita pataan kypsymään viimeiseksi. Ne valmistuvat muutamassa minuutissa. Meillä kaveriksi nautittiin helteellä roséviiniä ja pehmeää leipää. Myös kevätsipulilla maustettu remoulade sopi kalapadan kylkeen. Jälkkärinä kuumassa lauantai-illassa toimi simppeli vesimeloni. :-D Raikasta ja hyvää. Kaiken kaikkiaan koossa oli nippu todella puhtaita ja rehellisiä makuja. Suosittelen!


Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita