perjantai 23. toukokuuta 2014

Ylistyslaulu viikonlopulle

Se on sitten perjantai ja viikonloppu edessä. Mikä sopiikaan paremmin, kuin kasa vinkkejä viikonloppuun kera hellefiilistelyn? Itse aion piipahtaa tänään tai huomenna Kirkkonummella ihka uuden CountryWhite-myymälän avajaisissa. Näet koko huikean avajaishuuman täältä. Kyseessä on Kirkkonummen Oitbackaan aukeva suuri sisustustaivas Tuomarinkylän konseptia noudatellen. Jos ilma on hyvä, kannattaa tehdä retki. Esimerkiksi kartanon käsityöläisten pajat ovat auki avajaisten ajan.
Lauantaina on hyvä suunnata myös sinne Helsingin keskustaan Annantalolle, jossa mainitsemani kirppis on. Kyseessä siis kaikille avoin Siivouspäivä kaupungilla ja kirppareita taitaa löytyä muualtakin. Tuo Annantalo kannattaa varmaan tsekata lasten kanssa.
Viikonloppuna on myös ihanaa heittää vapaalle hyvän kirjan kera. Itse ajattelin aloittaa uuden Joel Dickerin kirjan, Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Kyseessä on varsinainen mammutti, mutta se sai viime viikolla niin mainiosti tilaa Helsingin Sanomien kulttuuripalstalla, että pakkohan siihen on tarttua. Kävimme muuten Nekkulin kanssa tyhjentämässä Akateemisen kirjakaupan hyllyjä oikein urakalla hakiessamme tuon kirjan, joten muutakin löytyi...
Ennen kaikkea, viikonloppuna kuuluu ottaa rennosti. Tuntuu, että liian usein viikonloput ovat jopa enemmän ohjelmalla täytettyjä, kuin arkipäivät. Pitää käydä isosti ruokakaupassa, on vierailuja, on harrastusta ja on vaikka mitä. Tekee hyvää herätä aika ajoin siihen, että viikonloput voi vain olla. Olla yhdessä kaikkein tärkeimpien kanssa. Lapset kaipaavat aikaa yhdessä koko perheen ollessa koolla. Kaikille ei tietenkään työvuorojen, tai elämäntilanteen vuoksi ole mahdollista olla aina viikonloppuisin läsnä, mutta minä huomaan omista lapsistani, että heille se on tärkeää. Ja yhdessäolo ilman ennalta sovittua ohjelmaa on tärkeää myös minulle. Joskus kun menoja kasaantuu, huomaa olevansa tilanteessa, jossa aletaan vuorotella toisen vanhemman kanssa. "Voitko katsoa lapset, kun hoidan tämän ja tämän asian?" Kauhukseen tajuaa, että elämä menee läpyvaihdoilla muutaman päivän eteenpäin. Siksi juuri ne eilen mainitsemani ruokahetket ovat ainakin meille tärkeitä. Lisäksi pysähtymiseen on mielestäni tarkoitettu nämä aurinkoiset viikonloput. Vanhemmasta lapsesta ainakin huomaa, että hän oiken "kehrää" kun olemme kaikki kotona ja teemme yhdessä jotain tuiki arkista.
Siispä tee itsellesi helppo viikonloppu. Nappaa torilta tai kaupasta vain perunat keitettäväksi ja osta kaikki muu valmiina. Ainakin meillä uloskatettu lounas on nautinto kaikille ja silloin ruuan ei tarvitse olla mitään ihmeellistä ja vaikeaa. Voi myös vaikka mennä piknikille ja ostaa valmiit eväät. Pallon potkimiseen jää enemmän aikaa. :-) Tässä piknik-kuvia ja tunnelmia eiliseltä illalta Kaivopuiston rannasta. Niiden myötä ihanaa viikonloppua!
Aluksi pikkuinen lenkki Merikadun Sokerileipuri Aleniuksella. <3 Valkosuklaa-mustikkakakkua ja suklaa-banaanikakkua. :-) Auringossa maistui sitruuna limonadi. Ei paha.
Maailman kaunein kassakone. <3
Ihanan Andrean polkupyörä sattui olemaan parkissa Merikadulla. Pakko oli napata kuva. Terkut!
Päivän asuna Odd Mollyn toppi, Cambion farkut, sekä Guccin ja LV:n huivit. Myös aurinkolasit nenulla on LV:n. ...ja rannerengas... :-D

Michael Korssin kittenheel-korkkarit toimi puistossa. Myös Selma-laukku on Korssin, sekä kello. Love them!
Kuvat: 
FashionHunny
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita