Tarvitset:
- 100g voita
- n. 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 dl sokeria
- 1tl soodaa
- 1tl vanilijasokeria
- 21/2 dl vehnäjauhoja
- 1tl jauhettua inkivääriä
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokeri, sekä siirappi
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon.
- Muotoile taikinasta tanko tai kaksi, tai vaihtoehtoisesti tee pikkuleipä kerrallaan pellille. Jos valitset viimeisen vaihtoehdon, niin muotoile taikinasta pallo ja paina peukulla keskelle, saadaksesi pikkuisen herkkupalan. Tankovaihtoehdossa, laita tanko pellille ja painele se kevyesti haarukalla littaan.
- Paista pellillista uunissa n. 12-14 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jos olet paistanut tankomuodossa pikkuleivät, voit nyt hetken jäähdyttelyn jälkeen leikata ne vaikka vinoneliöiksi.
- Anna pikkuleipien jäähtyä kokonaan. Ne vähän kovettuvat jäähtyessään. Nauti hyvän kahvin tai teen kanssa ja lisää vaikka marmeladia koristeeksi.
Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti kelit paranee. Ajattele! Ensi viikolla alkaa jo heinäkuu. Kesä alkaa olla puolessa. Onneksi se tarkoittaa myös sitä, että säilömiskausi ja sadonkorjuu lähenee...
Kuvat:
FashionHunny
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit ovat tervetulleita