perjantai 27. kesäkuuta 2014

Helpot inkivääripikkuleivät

Tää vallitseva keli alkaa jo vähän harmittaa. Mies maalaa takapihan aitaa välillä tihkusateessa, välillä harmaassa poutasäässä. Minä yritän kehitellä lapsille jotain tekemistä, että olisimme poissa jaloista. Onneksi isompi löytää jo kavereita kotipihasta, mutta Nekkulin kanssa sisätiloissa huonolla säällä vankina oleminen, on kieltämättä aika masentavaa. Onneksi sentään keittiössäni ei sada. :-D Siellä on hyvä puuhata, kun ilma on harmaa. Ihana keittiö. Siihen voi aina luottaa. <3 Tällä kertaa iltapalalle tuli tehtyä inkiväärillä maustettuja pikkuleipiä. Se riitti saamaan vähän tunnelmaa iltaan ja tuomaan tuoksua ympärillemme. Ohje on superhelppo ja sitä voi mausteiden mukaan muokata millaiseksi haluaa. Joskus mukaan voi laittaa kanelia, joskus kardemummaa, joskus vaikka sitruunankuorta. Eilinen versio tuli tehtyä siis inkiväärillä. Tästä ohjeesta tulee sellainen pellillinen, eli n. 20-25 kpl. Ohje on siitä juuri hyvä, että se käy mainiosti pikku puuhasteluksi. Joskushan pikkuleipäohjeista tulee peltikaupalla leivottavaa, ja sitten homma meneekin jo tehtailuksi. Tämän ohjeen kanssa niin ei ole.

Tarvitset:
  • 100g voita
  • n. 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 1tl soodaa
  • 1tl vanilijasokeria
  • 21/2 dl vehnäjauhoja
  • 1tl jauhettua inkivääriä
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Vaahdota voi ja sokeri, sekä siirappi
  3. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-sokerivaahtoon.
  4. Muotoile taikinasta tanko tai kaksi, tai vaihtoehtoisesti tee pikkuleipä kerrallaan pellille. Jos valitset viimeisen vaihtoehdon, niin muotoile taikinasta pallo ja paina peukulla keskelle, saadaksesi pikkuisen herkkupalan. Tankovaihtoehdossa, laita tanko pellille ja painele se kevyesti haarukalla littaan.
  5. Paista pellillista uunissa n. 12-14 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jos olet paistanut tankomuodossa pikkuleivät, voit nyt hetken jäähdyttelyn jälkeen leikata ne vaikka vinoneliöiksi.
  6. Anna pikkuleipien jäähtyä kokonaan. Ne vähän kovettuvat jäähtyessään. Nauti hyvän kahvin tai teen kanssa ja lisää vaikka marmeladia koristeeksi.




Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti kelit paranee. Ajattele! Ensi viikolla alkaa jo heinäkuu. Kesä alkaa olla puolessa. Onneksi se tarkoittaa myös sitä, että säilömiskausi ja sadonkorjuu lähenee... 

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita