tiistai 17. kesäkuuta 2014

Mustikkaa ja murutaikinaa





Innostuin viime viikolla speltin käytöstä muruleivonnaisissa. Niinpä kokeilin tehdä mustikkamuffinit murupäällisellä käyttäen spelttiä. Sitäpaitsi, on kivaa tehdä muffinit/kuppikakutkin käyttäen kuorrutteena jotain erilaista kuin tavanomaisia tuorejuusto-tai sokerikuorrutteita. Ei siinä, nekin on tosi hyviä, joskin makeita.Yleisön mielestä murupäällinen hommassa oli maistuvaa. :-) Näitähän voi vaikka laittaa juhannuksen viikonloppuna päiväkahvipöytään.
Kokeilin noita Confetista hankittuja kukkavuokia, jotka toivat iltapäivän kahvitteluun mukavan piristyksen. Vuoat sopivat ihan näppärästi muffinipeltiin, mutta täyttämisen kanssa sai olla hiukan varovainen. Repaleinen vuoan reuna nääs tekee sen, ettei vuokaa kannata täyttää ihan niin paljon kuin suorareunaista verrokkiaan.
Seuraavasta annoksesta tulee n. kahdeksan isoa muffinia tai 12-14 pienempää. Pienemmät kannattaa paistaa nopeammin ja kuumemmassa, esim. 200 asteessa. Isommat tein 175 asteessa ja niiden kypsentämiseen meni vajaat puoli tuntia. Muruseosta tulee tuosta määrästä hiukan reippaasti, joten kaikkea ei ole tarvis kokonaan käyttää...

Tarvitset:
  • n. 100g voita
  • 2 dl maitoa
  • yhden sitruuunan raastetun kuoren
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • ripaus suolaa
  • n. 3 dl mustikoita (pakastetutkin käy)
Muruseokseen:
  • 75 g voita
  • 2 dl spelttihiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja lisää siihen amito, sekä raastettu sitruunan kuori.
  2. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vanilijasokeri.
  3. Sekoita vaahtoon haale neste. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen.
  4. Aseta muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä vajaat 2/3 osaa vuoista vuorotellen taikinalla ja mustikoilla. Jätä muutama mustikka pinnalle koristeeksi.
  5. Kuutioi muruseoksen voi pieniksi kuutioiksi ja nypi joukkoon spelttihiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri. Laita muruseosta jokaisen muffinin pinnalle ja koristele ne vielä muutamalla mustikalla.
  6. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka vanilijakastikkeen kanssa.
Kuvat ja resepti:
FashionHunny






2 kommenttia:

  1. Hei kirjoittelin sinulle kommenttia Gucci soho disco bag postaukseen:) Jos viitsisit vastailla. :)

    VastaaPoista
  2. Oi anteeksi, en ole katsastanut sinne asti. :-( Pahoittelut. Käyn heti tsekkaamassa. <3

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita