Tarvitset:
- kaksi pussia pakastekatkarapuja
- pari-kolme kesäsipulia varsineen (lisäksi valkosipulia, mikäli haluat)
- 1 purkki yrteillä maustettua ruokakermaa
- 1 purkki tomaattimurskaa
- puolikas purkki tavallista ruokakermaa, mikäli haluat lisää nestettä
- sitruunapippuria
- suolaa-mustapippuri seosta myllystä
- puolikas purkki maustamatonta tuorejuustoa
- sitruunanmehua (hiukan alle puolikkaan sitruunan verran.)
- voita kuullottamiseen
- spagettia tai tuorepastaa
- Ota katkaravut sulamaan huoneen lämpöön tarpeeksi ajoissa. (Jos laitat jäisenä ne kastikkeeseen voit joutua kuumentamaan niitä liikaa, jolloin ravut sitkistyvät.) Laita pastavesi kiehumaan. Jos käytät tuorepastaa, niin kiehauta kastikkeen valmistumisen loppuvaiheessa. Itselläni oli tavallista spagettia ja sen keittoaika oli sen 10 minuuttia.
- Hienonna sipulit ja niiden varret.
- Kuullota sipuleita voissa ja lisää loppuvaiheessa tomaattimurska.
- Lisää kokonaan yrttinen ruokakerma ja jos haluat lisää nestettä, niin lisäksi tavallista kermaa.
- Mausta kastiketta oman mielen mukaan sitruunapippurilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jos minulla olisi ollut soijaa (päässyt loppumaan), olisin laittanut hiukan sitäkin.
- Lisää loppuvaiheessa tuorejuusto kastikkeeseen ja sekoita kastike tasaiseksi. Valuta katkaravuista ylimääräinen neste ja lisää ne lopuksi joukkoon, jotta ne lämpiävät.
- Sekoita pastaan tai annostele spagetin päälle. Parmesaania päälle ja voilá!
Jälkiruoaksi tarjoiltiin marjoja ja vaahtoutuvaa vanilijakastiketta, joten vaikka alla oli päivän kestänyt retki, jaksoi tällaiset eväät valmistaa kotona ihan mutkattomasti. Aikaa meni supervähän, joten suosittelen. Ja Viisivuotiaan kommetti oli: "Ihan sikahyvää!" Eli kannattaa ennakkoluulottomasti tarjota erilaisia juttuja lapsille. Yleensä sieltä tulee myös se paras ja rehellisin palaute. Siksi tämäkin ohje piti kirjoittaa ylös. :-)
Kuvat:
FashionHunny
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaikki kommentit ovat tervetulleita