tiistai 19. elokuuta 2014

Toll house cookiesNäissä kuvissa valmistaudutaan jo tulevan viikonlopun synttäreihin. Olen ajatellut laittaa perinteisesti makeaa tarjolle. Ehkä jokunen pikkusuolainen löytää tiensä kahvipöytään, mutta enemmän mennään sokerisen makumaailman puolella. Meillä on iso perhe tulossa vierailulle, joten on helpointa laittaa pystyyn tarjoilupöytä, josta jokainen sitten hakee mieleistään syötävää. Nekkulihan on keskipisteenä, joten aion välttyä virheeltä touhottaa liikaa keittiössä. Sen sijaan keskityn viettämään synttäreitä kuopukseni kanssa. <3 Olen niin monta kertaa lipsahtanut sinne hääräämisen puolelle, että nyt osaan jo jollain tavalla välttää sitä. Hääräämisen voi sitäpaitsi tehdä nyt etukäteen. :-D Viikon alussa oli hyvä valmistaa cookiesit, jotta ne ehtivät hiukan kuivahtaa ja napakoitua purkissaan.
Kyseessä on alunperin varmaankin Nestlén oma resepti, joka on sitten muokkautunut aikojen saatossa. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty Nestlén toll house-suklaaraetta, mistä otaksun nimen tulevan. Tämän kyseisen reseptin alkuperä on kuitenkin itseltäni hämärän peitossa. Olen valmistanut näitä monta vuotta, ja resepti löytyy käsinkirjoitetusta reseptikirjastani. Veikkaan, että ohje on netistä kaivettu. Ainakin reseptin mitat viittaisivat siihen, että olen ne aikanaan englanninkielestä muuttanut desi-mitoiksi. Kaiken kaikkiaan, nämä keksit ovat aivan ihania kylmän maidon kera ja lisäksi helppoja valmistaa.

Tarvitset:

220 g huoneenlämpöistä voita
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl pähkinärouhetta (tämän voi myös jättää pois)
4,8 dl suklaata rouhittuna
1 tl vanilijauutetta
5,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
m&m karamelleja pussillinen

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa voi, sokerit ja vanilijauute kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi ns. sattumat, eli suklaarouhe ja pähkinät. Lusikoi pellille hiukan golfpalloa pienempia kekoja, joihin voit painella koristeeksi m&m-karkkeja. Paista keksejä uunissa 11-15 minuuttia. Kannattaa tarkistaa keksien tilanne 10 minuutin jälkeen, jotta pita kekseissä ei pala. Keksi saattavat jäädä aika mehukkaiksi, joten ne on hyvä jäähdyttää ja kuivattaa tasaisella alustalla, jotteivat ne vääntyile. Kuivattamisella tarkoitan, että keksit on parempi varastoida, kun ne eivät ole kauttaaltaan enää niin pehmoisia.

Näitä meillä nappaillaan loppuviikosta muiden juttujen ohella. Enjoy! Huomenna uusia juttuja. Lahjat pitää pakata, koristeet miettiä ja mahtuuhan viikkoon paljon muutakin. <3

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita