keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Haalarihommia

Höh! Lumi tuli ja lumi meni. Ehdin jo riemastua, että koko syksyn kaapissa odottaneet Ver de Terren haalarit pääsisivät tositoimiin, muttta näköjään erehdyin. :-/ Onneksi sentään haalarikausi päästiin korkkaamaan sunnuntaina, vaikka lumipeite jäikin vielä kovin tilapäiseksi ilmiöksi. Nautin myös sydämeni kyllyydestä siitä, että pääsin ulkoilemaan yhdessä Nekkulin kanssa, koska olen viettänyt jonkin verran aikaa sisätiloissa viime aikoina. 
Hommasin nuo haalarit uutena Little Copenhagenista syksyllä, koska meillä oli pikkuinen haalariprobleemi kotona. Isoveli on syntynyt juuri toisella puolella vuotta ja kasvanutkin aikanaan aikamoista tahtia, joten hänen haalarikokonsa alkavat vasta isommista numeroista. Ensimmäisen talven kaveri meni makuupussissa köllötellen ja seuraavana vuotena käytössä olikin jo 92 cm haalari. Nekkuli tarvitsi 86 cm haalarin ja sellaista ei kotivarastoista löytynyt. Kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä kyllä löytyykin. Esimerkkinä voin mainita, että meillä voisi alkaa pitää Viking-merkin talvilenkkari- ja kumissapaskauppaa, koska kokoja löytyy joka lähtöön. Onneksi toisaalta niin, koska nyt on hyllyssä mistä ottaa, kun perässä tulevat tarvitsevat jalkineita. Kokemukseni mukaan talvikengät kestävät useamman jalan käyttöä. Kesälenkkarit puolestaan ovat täydellisesti tuhoutuneita, kun aletaan mennä kolmesta vuodesta eteenpäin, varsinkin jos on kyse poikien jalkineista...
Joka tapauksessa...valitsin Ver de Terren haalarit ihan kokemuksen perusteella. Meillä on ollut kyseisen merkin ulkoilupukuja ja settejä aikaisemmin ja nekin ovat koko järjestyksessä odottamassa Nekkulia. Vaikka väritys niissä on tummansininen isoveljen jäljiltä, uskon että pikkuneidin itsetunto kestää sen. Sitäpaitsi äitihän sitten vähän asustaa niitä...<3 
Itse haalarista...Ver de Terren talvihaalari on niin superlämmin, että sen kanssa ei mitään makuupusseja juurikaan tarvitse. Pinta on herkän värinen valinnassani, mutta haalari onkin mielestäni puhtaasti lumikeleille tarkoitettu. Haalarissa on irroitettava karvasomiste, joka lisää lumisäähän sopivaa lookkia. Btw, jos et vielä ole ostanut lapsellesi haalaria, kuulin myyjältä hyvän vinkin sovitustilanteeseen. Tätä en ollut aikaisemmin ajatellut, vaan olin aina istuttanut lasta lattialla, saaadakseni selville vartalo-osan sopivuuden. Kun lapsi seisoo haalari päällä sovituksessa, on haarakiilan ja lapsen väliin jäätävä aikuisen pystyssä olevan nyrkin kokoinen tila ilmaa. Silloin haalari on sopiva ja tilaa riittää istumiseen ja leikkeihin. Useinhan haalarit näyttävät kaupassa järkyttävä isoilta, mutta ovatkin loppupeleissä ehkä vain lahkeista liian pitkiä. Myöskään liian isoa haalaria ei kannata ostaa vain kasvuvaran vuoksi, koska lapsi todennäköisesti kasvaa jokatapauksessa haalarista ulos per vuosi ensimmäiset kolme vuotta. Näin ainakin meillä on ollut. Liian iso haalari vain häiritsee juuri liikkumaan lähtenyttä ulkoleikeissä, kun vaatetta on muutoinkin päällä useampi kerros.
Kuvissa hiukan meidän metsäretken fiiliksiä. Päivän asussa siis Ver de Terren haalari, Regina-pipo ja nuo ikikestävät Viisivuotiaan vanhat Viking-goretexit. :-) Chic!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita